UZSC'er Tim de Mey: "We willen kampioen worden"

UTRECHT - "We willen kampioen worden", zegt Tim de Mey van UZSC. Ploeggenoot Joran Westerveld is het daarmee eens. De Utrechters wonnen zaterdagavond in eigen huis met 10-3 van Het Ravijn.
UZSC en Het Ravijn waren gelijkwaardig aan elkaar in de eerste twee periodes. In de derde en vierde periode liep de thuisploeg uit van 3-3 naar 10-3. "Ravijn is een stugge ploeg met een aantal goede spelers. We mogen blij zijn dat we met zeven goals verschil winnen. Dit kwam mede doordat het verdedigend goed stond in de laatste twee periodes", aldus De Mey, die bezig is aan zijn eerste jaar bij UZSC. Hij scoorde twee goals.
Tim de Mey: "We mogen blij zijn dat we met zeven goals verschil winnen"
Zijn teamgenoot, keeper Joran Westerveld, was ook belangrijk door veel reddingen te verrichten. "Het is vooral een teamprestatie", vertelt hij bescheiden. "Ik help niet met de aanval, waar het voor de helft moet gebeuren."

KAMPIOENSCHAP

UZSC doet door de overwinning goede zaken in de strijd om de titel. De Utrechters staan alleen aan kop in de Eredivisie. De Mey denkt dat kampioen worden mogelijk is gezien de kwaliteit van de ploeg. Toch verwacht hij een zwaar seizoen. "Er zijn 4 à 5 ploegen die ons niveau hebben en ook in aanmerking komen voor het kampioenschap."
Joran Westerveld: "Het gaat dit seizoen meer om hard werken en creativiteit in plaats van ervaring zoals eerder"
Westerveld denkt ook dat UZSC kandidaat is om weer kampioen te worden. De ploeg uit Utrecht was in de afgelopen vijf jaar vier keer de beste van Nederland. "Vergeleken met eerder hebben we nu een jonger team met spelers uit de jeugd, waaronder ik", zegt de keeper. "Daarmee spelen we een ander spelletje. Het gaat meer om hard werken en creativiteit in plaats van ervaring."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.