Vrouwen Kampong en SCHC winnen in Hoofdklasse

Kampong-coach Van der Struijk te midden van zijn speelsters
Kampong-coach Van der Struijk te midden van zijn speelsters © Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - In de Hoofdklasse hockey hebben Kampong en SCHC gewonnen. De Utrechtse vrouwen wonnen van Oranje-Rood, de Bilthovense hockeysters waren te sterk voor hdm.
SCHC kwam na een half uur spelen op stoom tegen hdm. Via Laurien Leurink werd het 1-0 en vervolgens maakten Yibbi Jansen, Ginella Zerbo en Pien Dicke er 4-0 van.
Kampong kwam tegen nummer drie Oranje-Rood na tien minuten spelen op 0-1 voorsprong via Tessa Schoenmaker. Lisa Post maakte namens de thuisploeg de 1-1. Achttien minuten voor het einde van de wedstrijd viel de beslissing. Elsie Nix zorgde voor de 1-2 overwinning van de Utrechtse vrouwen.
Op de ranglijst staat SCHC tweede, Kampong bezet na zeven duels de zevende plaats.