Blikvanger Van der Poel ontbreekt bij Nacht van Woerden: "Als sportman begrijp ik het"

WOERDEN - Komende dinsdag 22 oktober vindt de wielerwedstrijd de Nacht van Woerden plaats, maar de organisatie heeft een enorme domper te verwerken gekregen. Mathieu van der Poel zou als absolute blikvanger van het jaarlijkse evenement aan de start verschijnen, maar is niet op tijd fit om te kunnen deelnemen, zo werd dit weekend bekend.
Organisator Arjan van der Horst vertelt in gesprek met RTV Utrecht dat hij al een tijdlang vreesde voor het slechte nieuws. "Als sportman begrijp ik het wel natuurlijk, maar voor ons als organisatie is dit gewoon erg vervelend." Toen Van der Horst hoorde dat Van der Poel het Olympisch Test Event in Japan had afgezegd was hij al bang dat Nederlands beste veldrijder ook in Woerden weleens zou kunnen ontbreken.
Arjan van der Horst in gesprek over de Nacht van Woerden 2019
"Ik heb contact gezocht met zijn management. Zij hebben me verteld dat alles in het teken staat van de voorbereiding op het veldseizoen. Uiteindelijk hebben ze nog geprobeerd hem op tijd fit te krijgen voor de Nacht van Woerden, maar ik kreeg dit weekend het bericht dat het helaas niet ging lukken."
Een blikvanger als Van der Poel is moeilijk te vervangen, zo geeft Van der Horst toe. "Wout van Aert zou een waardige vervanger zijn, maar die is helaas geblesseerd. Meteen na het nieuws van Mathieu heb ik contact gezocht met Tour de France-etappewinnaar Mike Teunissen. Hij zal niet meerijden met de cross, maar doet mee met de Koppelcross, waarin jeugd met professionals samen fietsen. Mike zal daaraan meedoen, wat natuurlijk hartstikke mooi is. Tot slot kan ik bevestigen dat Annemiek van Vleuten onderdeel uitmaakt van het deelnemersveld bij de vrouwen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.