RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mogelijk nieuwe ploeg voor wielrenner Van Schip

SCHALKWIJK - Jan-Willem van Schip is in onderhandeling met BEAT Cycling Club over een contract voor volgend seizoen. Dat meldt WielerFlits. De wielrenner uit Schalkwijk zit na dit seizoen zonder ploeg. De huidige hoofdsponsor van zijn ploeg stopt ermee en het management heeft geen nieuwe geldschieter gevonden.

Van Schip is wereldkampioen puntenkoers op de baan en won afgelopen weekend twee keer zilver op het EK baanwielrennen. Hij zoekt daarom een werkgever die hem ook kan begeleiden op weg naar de Olympische Spelen van volgend jaar. "Er is wederzijdse interesse, anders zouden we niet in gesprek zijn", zegt ploegmanager Geert Broekhuizen van BEAT tegen WielerFlits. "Anders zouden we niet in gesprek zijn."

Bij BEAT Cycling Club is voormalig baanwielrenner Tim Veldt als coach van de baanploeg, waarvan ook Theo Bos, Matthijs BŁchli, Roy van den Berg, Laurine van Riessen en Nicky Degrendele deel uitmaken.Veldt werkte als begeleider van de duurrenners binnen de nationale selectie de afgelopen periode al intensief samen met Van Schip. Op het aanstaande WK is Veldt opnieuw de begeleider van Van Schip.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -