RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lars van der Haar na zege in Woerden: "Ik hoop deze lijn door te trekken"


WOERDEN/WOUDENBERG - Lars van der Haar hoopt dat zijn zege in de Nacht van Woerden een keerpunt is in het veldritseizoen. Tot nu toe wilde het nog niet heel erg vlotten met de Woudenberger, die wel al wat podia bij elkaar reed, maar nog niet op de hoogste trede stond.

In Woerden, waar Van der Haar altijd sterk is, hervond hij zichzelf. "Dit is altijd mooi. Het gaat de laatste tijd weer een beetje beter en ik hoop die lijn door te kunnen trekken", reageert Van der Haar, "Als ik hier kan winnen is het altijd goed voor mijn motivatie en moraal".

Lars van der Haar: "Seizoen voortaan maar in Woerden beginnen"


Van der Haar won al weer voor de vijfde keer op rij in Woerden. De laatste jaren was het meestal ook de eerste seizoenszege voor de renner van Telenet-Baloise Lions. "Misschien moet ik het seizoen voortaan maar gewoon hier beginnen", lacht de Woudenberger vlak nadat hij zijn vijfde enorme kaas in ontvangst heeft genomen, de prijs voor de winnaar in Woerden.

NIET ZONDER SLAG OF STOOT
De voormalig-wereldkampioen bij de beloften en junioren kreeg het niet cadeau op het prachtige parcours in het Stadspark van Woerden. "Ik kon wegrijden, maar toen kreeg ik een lekke achterband net nadat ik voorbij de materiaalpost kwam. Toen was die twintig seconden voorsprong toch wel gauw verdwenen." Ondanks de tegenslag wist Van der Haar in de buurt van Joris Nieuwenhuis en de Spanjaar Felipe Orts te blijven. "Ik ben aangesloten en heb het toen even een paar ronden rustig aan gedaan. Toen ik voelde dat ik weer overschot had heb ik het geprobeerd."

Mathieu van der Poel zegde een paar dagen voor de koers af. De wereldkampioen is nog niet fit. Sinds het WK op de weg reed hij geen wedstrijd meer.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -