RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waterpolosters tegen Spanje en Italië op EK, mannen bij Servië

UTRECHT/VEENENDAAL - De Nederlandse waterpolosters nemen het volgend jaar in de groepsfase van het Europees kampioenschap op tegen Spanje en ItaliŽ, de nummers 3 en 6 van het afgelopen EK. Twaalf landen gaan in Boedapest spelen in twee groepen van zes.

Omdat nog niet alle deelnemers bekend zijn, weet Oranje nog niet alle vijf de tegenstanders. De winnaars van de ontmoetingen in de play-offs tussen RoemeniŽ en Duitsland, Frankrijk en OekraÔne ťn IsraŽl en Zwitserland komen er nog bij. Het team van bondscoach Arno Havenga begint het toernooi op 12 januari tegen IsraŽl of Zwitserland.

Bij de Nederlandse vrouwenploeg zitten vier speelsters van het Utrechtse UZSC: keepster Sarah Buis, Sabrina van der Sloot, Vivian Sevenich en Dagmar Genee. Ook Nomi Stomphorst uit Baarn maakt deel uit van de selectie.

WATERPOLOMANNEN

De Nederlandse mannen met bondscoach Harry van der Meer uit Veenendaal zitten in een groep van vier landen; RoemeniŽ, ServiŽ en Rusland zijn de tegenstanders. Oranje begint op 14 januari tegen de Roemenen. ServiŽ is de nummer 1 van de wereld en al geplaatst voor de Olympische Spelen.

In Boedapest is zowel bij de vrouwen als bij de mannen ťťn ticket voor de Olympische Spelen van 2020 te verdienen. De finale bij de vrouwen is op zaterdag 25 januari, de eindstrijd bij de mannen een dag later.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -