Keepers uitblinkers ADO - Utrecht

UTRECHT - Robert Zwinkels, de doelman van ADO Den Haag, en Michel Vorm, zijn collega van FC Utrecht, hebben zondagmiddag hun club in de onderlinge confrontatie aan een punt geholpen. Ze waren de enige uitblinkers in een matige wedstrijd: 0-0.
Het duurde even voordat het duel tussen beide wel positief denkende teams op gang kwam. Onderhoudend werd het nog vrij snel. Goed niet. Utrecht liet zich graag terugzakken om de aanvallende bedoelingen via de snelheid van Leroy George en Loïc Loval op de vleugels te tonen. ADO vertrouwde op de invallen van Richard
Knopper en Fabio Carraciolo, met Lex Immers en Aleksander Rankovic als stuwende krachten achter hen.
De spelopvatting leidde aan beide kanten tot kansen en de mogelijkheid voor beide keepers zich te onderscheiden. Namens ADO tikte Zwinkels al in de beginfase een vrije trap van Simon Cziommer, de meest vooruitgeschoven Utrechtse middenvelder, uit de benedenhoek. Later reageerde hij in een flits juist op een kopbal van Morten Skoubo.
Zijn Utrechtse collega Michel Vorm zag Rankovic vrij voor zijn neus opduiken. De Haagse middenvelder probeerde de bal over Vormheen te liften, maar raakte via de doelman de lat. Carraciolo liet een vergelijkbare scoringskans liggen.
Met de 0-0 leken beide teams in de rust al vrede te hebben. Utrecht speelde na de hervatting wat verder van het eigen doel af. Bij ADO kwam Knopper los van de rechterflank om het spel te gaan bepalen, maar echt beter wilde het niet worden. Veel goede bedoelingen, veel balverlies en te veel buitelingen in het strafschopgebied waarin de goed leidende scheidsrechter Bas Nijhuis terecht geen penalty wilde zien.
ADO-coach André Wetzel injecteerde als eerste nieuw bloed. Hij bracht Levi Schwiebbe, goochelaar Hursut Meric en ook nog Wesley Verhoek. Willem van Hanegem liet Ali Boussaboun opdraven voor Skoubo. Er kwam zowaar bezieling. Vorm (knappe redding op schot Mitchell Piqué) en Zwinkels (voorkomt eerste competitiedoelpunt Boussaboun voor Utrecht) bleven echter heersen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.