Lorena Wiebes beste renster op wereldranglijst van 2019

© Orange Pictures
MIJDRECHT - De beste wielrenster van 2019 komt uit Mijdrecht. Lorena Wiebes heeft afgelopen seizoen de meeste punten gescoord blijkt uit de eindstand van de UCI World Ranking, de wereldranglijst van de internationale wielerunie.
Wiebes kwam uit op een totaal van 2259,33 punten, mede door liefst vijftien overwinningen. De Mijdrechtse werd onder meer Nederlands kampioen en de wegwedstrijd op de Europese Spelen. Ook won ze twee ritten in de Boels Ladies Tour, de grootste rittenkoers voor vrouwen van Nederland.
De UCI World Ranking is een ranglijst die elke week een update krijgt. Oude resultaten vervallen en nieuwe resultaten komen erbij. De Tour of Guangxi van dinsdag was de laatste vrouwenwedstrijd van 2019, maar Wiebes was toen al niet meer in te halen.

NEDERLANDSE TOP 3

In de eindstand van de UCI World Ranking 2019 is Marianne Vos (2083 punten) tweede geworden, voor Annemiek van Vleuten (1946,67 punten).
Ellen van Dijk uit Woerden eindigt het seizoen op de 25ste plek van de wereldranglijst met 710 punten. Haar plaatsgenote Floortje Mackaij werd 31ste met 590 punten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.