RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Eigen Panhuis dit seizoen onneembaar voor GVVV


VEENENDAAL - Op 25 mei won GVVV in een knotsgekke wedstrijd met 6-5 van Rijnsburgse Boys. Daarna speelden de Veenendalers vijf thuisduels in de Tweede divisie, waarin slechts één punt werd behaald. Tegen De Treffers werd het op 14 september 2-2. De vier andere duels op Panhuis gingen verloren. Is er sprake van een thuissyndroom?

Zaterdag neemt de ploeg van Niek Oosterlee het op tegen Noordwijk en dat lijkt een uitgelezen kans om de eerste thuiszege van deze competitie in de boeken te spelen. De promovendus begon goed aan het seizoen, en was na vier duels met tien punten zelfs een weekje medekoploper. Maar vier duels later heeft Noordwijk elf punten en is afgezakt naar de elfde plaats, één plek boven GVVV.

De grote vraag is hoe Noordwijk zich mentaal houdt in de situatie die de ploeg al lang niet meemaakte. De rood-witten werden de afgelopen twee seizoenen kampioen van de Hoofdklasse en de Derde divisie en is bepaald niet gewend aan een slechte reeks als deze. Vorig seizoen werd in de hele competitie vier keer verloren, in de afgelopen weken verloor Noordwijk drie keer op rij.

ÉÉN UIT VIJF

Aan de andere kant zal ook GVVV niet overlopen van zelfvertrouwen, in de wetenschap dat vijf thuiswedstrijden dit seizoen welgeteld één punt opleverden. Bovendien won GVVV slechts twee van de eerdere negen thuisduels tegen Noordwijk. De laatste keer dat dat lukte was in november 1985. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat beide ploegen elkaar sindsdien slechts drie keer troffen op Panhuis.

LIVE

Patrick-Prosper Fini en Tom Oostinjen zijn nog niet inzetbaar bij GVVV, net als de langdurig geblesseerde Martin van Eck. Het duel tegen Noordwijk begint om 14.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht