RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IJsselmeervogels wacht serieuze test bij De Treffers

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het zijn de twee meest succesvolle amateurclubs van Nederland. IJsselmeervogels veroverde tussen 1970 en 2011 16 afdelingstitels, werd elf keer zaterdagkampioen en zeven keer landskampioen. De Treffers pakte negen afdelingstitels, drie zondagtitels en twee landstitels. De laatste, in 1998, door in de finale IJsselmeervogels te verslaan.

KRAKER
Zaterdag treffen beide clubs elkaar in de negende speelronde van de Tweede divisie. En opnieuw is het een kraker van jewelste. Koploper IJsselmeervogels verloor deze competitie nog niet, De Treffers begon de competitie met twee nederlagen, maar is inmiddels al zes duels ongeslagen en gestegen naar de zesde plaats.

IJsselmeervogels won in Groesbeek nog nooit van De Treffers. De eerste wedstrijd van de finale om het landskampioenschap van 1998 eindigde in 0-0. In de Tweede divisie werd het twee seizoenen geleden 2-2, vorig seizoen won De Treffers met 3-1.

STERKE DEFENSIE
Dit seizoen zijn beide ploegen vooral verdedigend sterk. De Treffers kregen er acht tegen en hebben de minst gepasseerde defensie. Daarin is de van Spakenburg afkomstige Cendrino Misidjan een belangrijke pion. Vogels-doelman Jaimy Schaap moest tot dusver negen keer vissen. Het grote verschil zit hem in het scorend vermogen: IJsselmeervogels maakte er al 26, de teller van De Treffers staat op 12.

Vogels-trainer Ted Verdonkschot kan twee weken na de teleurstellende 2-2 tegen buurman Spakenburg weer beschikken over Gwaeron Stout. De aanvoerder miste een aantal duels wegens een blessure. Middenvelder Eef van Riel van IJsselmeervogels heeft een verleden bij De Treffers. Hij speelde er van 2015 tot 2017.

Het duel in Groesbeek begint pas om 18.00 uur en is daarom niet live via Radio M te volgen. Uiteraard berichten we er wel over.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -