Van Seumeren: "Ik wil dat stadion heel graag, maar niet ten koste van alles"

UTRECHT - Frans van Seumeren is nog steeds in onderhandeling over de aankoop van stadion Galgenwaard. De eigenaar van FC Utrecht ontkent echter dat de deal al bijna rond is. "Waarom het dan toch al naar buiten is gebracht? Noem het een strategische zet", zegt Van Seumeren in Een Berg Sport.
"Ik wil het heel graag. Het stadion is het centrum van het plan voor een sportcampus in Utrecht", aldus Van Seumeren. Van die campus moeten behalve het stadion ook trainingscomplex Zoudenbalch van FC Utrecht en aan de overkant van de Laan van Maarschalkerweerd de velden van Kampong en Hellas deel gaan uitmaken.
"De kans is 50-50 dat het doorgaat", zegt Van Seumeren. "En als het niet doorgaat is dat een tegenvaller. Maar het heeft een prijs, ik ga niet te veel betalen. Ik heb een bod neergelegd. Dat is het."

DRIE MILJOEN

De clubeiganaar gaat ook nog even in op het tekort van drie miljoen over het lopende boekjaar, dat algemeen directeur Thijs-Otto van Es twee weken geleden op dezelfde plaats aankondigde. "We hebben het van de zomer goed gedaan qua aankopen, maar niet qua verkopen. Alleen Gavory is voor drie miljoen verkocht."
Daarnaast houdt FC Utrecht ook geld over aan de doorverkoop van voormalig Utrechts-spits Sebastien Haller van Eintracht Frankfurt aan West Ham United. "Maar dat geld is nog niet binnen", aldus Van Seumeren.
Unieke zege op PSV
In Utrecht en omstreken geniet men nog steeds van de zege op PSV. "Het was een perfecte avond. Met de huldiging van Annemiek van Vleuten, het vuurwerk. Het publiek stond er meteen achter", glundert van Seumeren, "Je zou je haast afvragen of we niet vaker op zaterdagavond moeten spelen."
Analist Gert Kruys was onder de indruk van FC Utrecht. "Verdedigend stond het als een huis", kijkt Kruys terug op de 3-0 zege, "Ze zaten er als pitbulls op. Het tactische plaatje van Van den Brom klopte tot in de puntjes." Van Seumeren vindt dat Joris van Overeen enorm belangrijk was. Hij krijgt bijval van Gert Kruys. "Van Overeem heeft gif, gaat de duels aan en creëert ruimte voor anderen om te voetballen, zoals bij de goal van Van de Streek."

EN NU SPARTA

Zondagmiddag wacht Sparta. Dan kan FC Utrecht de bonuspunten tegen PSV echt gaan verzilveren door ook die wedstrijd te winnen. Kruys verwacht dat het niet makkelijk zal gaan. "Henk Fräser doet het enorm goed en ze zitten in een flow. Ik teken voor 0-1."
Frans van Seumeren: "Kans fifty-fifty dat het lukt om stadion te kopen"
Sparta - FC Utrecht begint zondag om 14.30 en is LIVE te horen op Radio M Utrecht 93.1 FM.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.