Lorena Wiebes maakt kans op talentenprijs, geen nominatie Groenewegen

Lorena Wiebes op de Europese Spelen
Lorena Wiebes op de Europese Spelen © Orange Pictures
MIJDRECHT/ABCOUDE - Wielrenster Lorena Wiebes maakt tijdens het Wielergala kans op een talentenprijs. De Mijdrechtse sprintster, die Nederlands kampioen werd dit jaar, is genomineerd om de Gerrie Knetemann Trofee te winnen.
Wiebes is nog maar 20 jaar, maar won maar vijftien wedstrijden in 2019. Naast het NK won ze ook de wegwedstrijd op de Europese Spelen en meerdere koersen in de World Tour. Alleen Marianne Vos wist meer te winnen dan Wiebes.
De concurrentie bestaat uit Demi Vollering, veldrijdsters Ceylin del Carmen Alvarado en Inge van der Heijden en beloftenwielrenner Nils Eekhoff.

GROENEWEGEN

Bij de elite-mannen is er geen plek voor Abcoudenaar Dylan Groenewegen. Geen enkele wielrenner ter wereld won in 2019 meer dan de sprinter, maar toch zit hij volgens de jury niet bij de beste zes wielrenners van Nederland. Ook zijn ritzege in de Tour de France was niet genoeg.
Mathieu van der Poel, Bauke Mollema, Steven Kruijswijk, Mike Teunissen (allemaal wegwielrennen), Twan van Gendt (BMX) en Harrie Lavreysen (baanwielrennen) maken wel kans op de titel Wielrenner van het Jaar.
Het Wielergala is op 20 november in Den Bosch.