RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eemdijk koploper na moeizame zege, Sportlust'46 en DHSC winnen ook

1/5
WOERDEN/UTRECHT - In de Hoofdklasse A hebben DHSC en Sportlust'46 hun duels weten te winnen. Sportlust'46 was met 1-0 te sterk voor ARC, terwijl DHSC thuis met minimaal verschil van hekkensluiter Achilles'29 won: 2-1. Eemdijk is na een 1-0 zege op DETO koploper in de Hoofdklasse B.

EEMDIJK NIEUWE KOPLOPER
Een weinig spannende wedstrijd tussen DETO Twenterand en Eemdijk in Vriezenveen werd een half uur voor het einde beslist door Bas Buimer. De spits, die eerder deze week ook al de matchwinner was in de bekerwedstrijd van Eemdijk, scoorde de enige goal van de wedstrijd.

Eemdijk is door de zege de nieuwe koploper in de Hoofdklasse B. Met 18 punten uit acht wedstrijden en een doelsaldo van +7 blijft het SDC Putten (doelsaldo +2) voor op doelsaldo. Genemuiden was koploper, maar verspeelde punten en is nu derde.

62' Bas Buimer [0-1]

SPORTLUST KOMT NIET IN DE PROBLEMEN
De eerste helft was weinig verheffend. Een vroege bal op de paal van ARC bleek een zeldzame kans. Sportlust'46 had wel het betere van het spel, maar was in de eindfase slordig en kon zo geen kansen creŽren.

Een samenvatting van ARC - Sportlust'46 (door Mark Kloostra)


 ARC - Sportlust'46 ARC - Sportlust'46 | Foto: RTV Utrecht / Mark Kloostra

Na een half uur was het wťl raak voor Sportlust. Na een splijtende aanval stond rechtsback Nick Verhagen op de goede plek om de 0-1 binnen te schieten voor de Woerdenaren.

Sportlust had na de pauze de volledige controle over het duel en leek op 2-0 te komen, maar de klutsgoal van Abdel Malek el Hasnouai werd na lang overleg afgekeurd vanwege buitenspel. De bezoekers mochten de slotfase ook nog eens met een man meer uitspelen, na een rode kaart van ARC-speler Samsom.

30' Nick Verhagen [0-1]

DHSC MET HAKKEN OVER DE SLOOT
In een gezapige eerste helft veerde het publiek op Sportpark Wesley Sneijder tien minuten voor rust op. Er was een eigen goal van Achilles'29 voor nodig om DHSC op voorsprong te brengen. Daarna was de ban gebroken en kon Mitch van der Vlist snel de stand op 2-0 brengen voor de Utrechters.

Een korte samenvatting van DHSC - Achilles'29 (door Robert Claus)


 DHSC-aanvoerder Rodney Sneijder DHSC-aanvoerder Rodney Sneijder | Foto: Orange Pictures

De ruststand was 2-1 omdat Achilles'29 vlak voor de pauze uit het niets iets terug deed via Dylan Rovroy. In de tweede helft verzuimde DHSC uit te lopen naar 3-1, waardoor de bezoekers mochten blijven hopen op een resultaat.

De ploeg uit Groesbeek koos daarom voor een slotoffensief dat nog voor enkele hachelijke momenten zorgde in de defensie van DHSC, maar de Utrechters hielden stand en wonnen met de hakken over de sloot.

31' Ali Gencalioglu, e.d. [1-0]
35' Mitch van der Vlist [2-0]
42' Dylan Rovroy [2-1]

STAND IN HOOFDKLASSE A
DHSC en Sportlust'46 klimmen door de zeges naar de subtop van de Hoofdklasse A. Beide regioploegen hebben nu 16 punten uit acht duels en staan gedeeld derde.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -