RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Oosterlee baalt van repeterend verhaal: "Soms denk ik: Hoe kan dit nou in vredesnaam?"

1/3
VEENENDAAL - GVVV-trainer Niek Oosterlee maakt zich soms flinke zorgen over de verdedigende prestaties van zijn ploeg. De oefenmeester baalt ervan dat hij hier elke week op hamert maar dat er nog niet veel verbetering is te zien.

Het is iedere week een repeterend verhaal"
Niek Oosterlee

GVVV heeft dit seizoen nog geen thuisoverwinning gepakt. Dit weekend speelde het op eigen veld met 2-2 gelijk. Verslaggever Bert Kous stelde Niek Oosterlee dan ook gekscherend de vraag of het niet slim is om de thuiswedstrijden op een ander sportpark te spelen. "Je gaat er bijna overna denken", zegt Oosterlee. "Weetje, het is een repeterend verhaal iedere week. In de bespreking heb ik het van de vijf minuten vier minuten over verdedigen gehad. We hebben beelden van vorige week laten zien, dat het onder andere compacter moet. Dan ben je tien minuten bezig en dan kan hij zo doorlopen. Ja, dan begin je alweer op een achterstand."

Niek Oosterlee: "Met 2-2 komen we goed weg"


Oosterlee zag zijn ploeg door verschillende fases gaan in de wedstrijd. "Tot de 2-1 zijn we heer en meester. Daarna gaan we naar achterlopen en dan zie ik situaties ontstaan waarbij ik denk hoe kan dit in vredesnaam. We mogen nog onze handen dichtknijpen dat het 2-2 blijft", aldus de oefenmeester. Aanvaller Robin Mulder zag het zelfde als zijn trainer. "Het zit dan in het koppie. Dan merk je dat mensen niet meer door durven te snappen. Elke aanval van hen is dan op een gegeven moment gevaarlijk."

Robin Mulder: "We hebben een punt gewonnen"


OMHAAL

Mulder zorgde vlak voor rust voor de 1-1. De aanvaller nam de bal slecht aan maar werkte hem vervolgens via een omhaal prachtig binnen. "Hij kwam een beetje achter me, toen dacht ik van wat moet ik nou proberen? Nouja toen probeerde ik wat en toen vloog hij er lekker in, dus dat was lekker."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht