Remise Juventus na handsbal De Ligt

ABCOUDE - Juventus heeft voor de tweede keer dit seizoen puntenverlies geleden in de Serie A. De titelhouder kwam bij laagvlieger Lecce niet verder dan 1-1. De gelijkmaker van de thuisclub kwam tot stand uit een strafschop, die door Matthijs de Ligt werd veroorzaakt.
In de eerste helft verzuimde met name Paulo Dybala de bezoekers op voorsprong te zetten. Dankzij de VAR, die een strafschop zag in de manier waarop Miralem Pjanic werd gevloerd, kwam Juventus kort na de pauze toch tot scoren. Dybala schoot raak (0-1).
Kort daarna kreeg ook Lecce een strafschop, nadat De Ligt de bal met zijn hand had geraakt. De Abcoudenaar kon daar weinig aan doen. Vlak voor hem werd de bal van richting veranderd. Marco Mancosu benutte de penalty, 1-1.
De Ligt veroorzaakte eerder deze maand in het gewonnen uitduel met Inter (1-2) door een handsbal ook al een strafschop. Na de gelijkmaker liet Juventus tegen Lecce nog een paar goede kansen liggen.
Juve-trainer Maurizio Sarri had sterspeler Cristiano Ronaldo thuis gelaten. "Hij was fysiek en mentaal vermoeid", legde de Italiaanse coach uit. "Het zou hem dan niet hebben geholpen om de reis naar Lecce te maken en hier op de bank te gaan zitten. Als een speler uitspreekt dat hij zich niet uitgerust voelt, dan kun je niets anders doen dan hem vrijaf geven."
Volgens Sarri had zijn ploeg door gemakzucht twee punten laten liggen in Lecce. "Nadat we op voorsprong waren gekomen, dachten we dat we hier wel even zouden gaan winnen. We waren niet scherp in de afwerking. We hebben zeker tien kansen laten liggen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.