Hercules boekt eerste thuiszege van het seizoen

UTRECHT - Hercules heeft voor het eerst dit seizoen thuis weten te winnen in de derde divisie. De Utrechters rekenden met 2-1 af met de beloften van ADO Den Haag.
Verslaggever Mark Kloostra over het duel van Hercules
Jong Ado bepaalde de eerste tien minuten. Daarna kreeg Hercules een voet tussen de deur. Het scoorde zelfs in de dertiende minuut, maar de goal van Fonville werd afgekeurd wegens buitenspel.
In de 23e minuut was het alsnog raak. Na twee mislukte koppogingen van Floris Burgers viel de bal voor de linker van Tijani Noslin die verwoestend uithaalde. Vlak voor rust bracht Niels van Wetten de ploeg uit Den Haag terug in de wedstrijd. Maar vrijwel direct daarna kwamen de Utrechters via Tyron Fonville opnieuw op voorsprong.

DE LEEDE HOUDT HERCULES OVEREIND

In de tweede helft raakte Matthijs Blijham geblesseerd. Zijn plaats werd ingenomen door de pas 19-jarige Lynden Leidsman, die deze zomer over kwam van Feyenoord. Diezelfde Leidsman zorgde bijna voor de 3-1, toen hij - een kwartier voor tijd - een scherpe voorzet van richting veranderde en bijna de doelman verraste. Vlak voor tijd voorkwam doelman Thijs de Leede de gelijkmaker met een katachtige redding.
Hercules heeft de punten broodnodig. De Utrechters hebben negen punten uit acht wedstrijden en hebben weinig marge op de achterhoede in de 3e divisie.
23' Tijani Noslin [1-0]
37' Niels van Wetten [1-1]
39' Tyron Fonville [2-1]