Van der Haar grijpt de leiding in Superprestige

Lars van der Haar
Lars van der Haar © Orange Pictures
WOUDENBERG - Lars van der Haar is bij de Superprestige-wedstrijd in het Belgische Gavere tweede geworden. De Woudenberger rekende in de slotfase af met medevluchter Laurens Sweeck. Eli Iserbyt was toen al lang gevlogen. De Belg won voor de tweede keer dit seizoen in de Superprestige.
Eli Iserbyt, die een weekje rust had genomen, probeerde de koers al vroeg naar zijn hand te zetten, maar hij kreeg drie man achter zich aan: Soete, Vanthourenhout en Toon Aerts. Halverwege koers had Van der Haar de mannen aan kop nog in vizier. De Woudenberger reed op een overbrugbare veertien seconden achterstand.

VAN DER HAAR LAAT ZIJN SPIERBALLEN ZIEN

De achtervolgers konden het tempo van Iserbyt - mede door een val van Aerts - niet volgen. Waarna Van der Haar ze te grazen nam. Zo ontstond er een treintje achter de Woudenberger in de strijd om het podium. Iserbyt verdween inmiddels aan de horizon op weg naar zijn tweede Superprestige-zege van het seizoen.
Achter de Belg slaagden Van der Haar en Sweeck erin om een de andere wagonnen af te koppelen. Het duo ging een kleine minuut achter Iserbyt op weg naar de overige podiumplaatsen. Van der Haar toonde zich strijdlustig en wist Sweeck uiteindelijk te kloppen in de strijd om de tweede plaats.
In het algemeen klassement neemt Van der Haar de leiding over van Quinten Hermans.

HOEKE IN TOP 10 BIJ DE DAMES

Bij de vrouwen eindigde Geerte Hoeke opnieuw in de top 10. De veldrijdster uit Maarn gaf 1'16 toe op winnares Yara Kastelijn, die dinsdagavond in Woerden ook al de sterkste was. De Nederlandse soleerde in Gavere naar de winst en nam meteen ook de leiding in het klassement over van de Belgische wereldkampioene Sanne Cant.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.