Strafschoppen helpen FC Utrecht aan belangrijke winst op Sparta

UTRECHT - FC Utrecht heeft het uitduel met Sparta Rotterdam met 1-2 gewonnen. Twee strafschoppen zorgden voor de tweede winst op rij van de Eredivisionist.

BAHEBECK

Bij de ploeg van John van den Brom was er een basisplaats voor Jean-Christophe Bahebeck, die weer eens fit genoeg was om te kunnen starten. In de eerste helft was er in zowel positieve als negatieve zin een hoofdrol voor de aanvaller.
Al na zeven minuten was Bahebeck na een counter de Sparta-defensie te snel af, waarna hij werd neergelegd door doelman Harush en scheidsrechter Sander van der Eijk naar de stip wees. De Fransman ging vervolgens zelf achter de bal staan en schoot binnen: 0-1.
Daarna leek er weinig aan de hand voor het elftal van Van den Brom, dat domineerde op Het Kasteel. De tegentreffer kwam dan ook compleet uit de lucht vallen, toen aanvoerder Willem Janssen zich liet aftroeven in de lucht door Ache: 1-1.

VAR

Daarna eiste zoals zovaak dit Eredivisie-seizoen de video-arbitrage een hoofdrol op. Een vrije trap van de Utrechters leek geen gevaar op te leveren, maar na het bekijken van de beelden bleek de bal tegen de hand van Rayhi gekomen. Opnieuw mocht Bahebeck aanleggen, maar zijn slap genomen bal werd eenvoudig gekeerd en dus leek het 1-1 te blijven. Echter bleek na het bekijken van de beelden dat Sparta-doelman te vroeg van zijn lijn gekomen was en dus moest de strafschop opnieuw genomen worden. Ditmaal stond Adam Maher achter de bal en hij faalde niet: 1-2.
Zo veelbewogen als de eerste helft was, zo relatief rustig verliep de tweede. Een kwartier voor het einde was daar dan eindelijk een slotoffensief van de thuisploeg, maar FC Utrecht speelde gedisciplineerd en gaf weinig weg. Het resulteerde uiteindelijk in een magere, maar zeer belangrijke driepunter.
7' [0-1, pen.] Jean-Christophe Bahebeck
20' [1-1] Ragnar Ache
43' [1-2, pen.] Adam Maher

RANGLIJST

Na de knappe zege op PSV van vorige week wint FC Utrecht dus opnieuw en staat de ploeg na elf wedstrijden op de vijfde plaats in de Eredivisie. De achterstand op nummer 2 AZ bedraagt slechts drie punten. Komende week staat het duel met Fortuna Sittard - waar Utrechter Sjors Ultee aan het roer staat - op het programma.