Hockeymannen kunnen koffers pakken voor Tokio

UTRECHT/BILTHOVEN - De Nederlandse hockeyers hebben hun laatste kans op een olympisch startbewijs met verve benut. De ploeg van bondscoach Max Caldas rekende in de beslissende olympische kwalificatiewedstrijd overtuigend af met Pakistan. Oranje won met liefst 6-1 in het uitverkochte Wagener Stadion van Amstelveen en verzekerde zich van een ticket naar Tokio 2020.
Zo kreeg het tweeluik tegen de voormalige hockeygrootmacht uit Azië toch nog een gelukkige afloop. De mannen van Oranje speelden zaterdag in het eerste duel (4-4) ver beneden hun kunnen en lieten de Pakistani bijna winnen, maar in de tweede confrontatie op zondag was het Nederlands elftal vanaf het begin dominant en doeltreffend.
Kampong-speler Bjorn Kellerman bracht Nederland al in de achtste minuut op voorsprong. Daarna liep Oranje snel verder uit. Jip Janssen, teamgenoot van Kellerman in Utrecht, maakte uit een strafcorner 6-0. De wedstrijd was toen al gespeeld.
De overige scores van Nederland kwamen op naam van Mink van der Weerden (twee keer), Mirco Pruijser en Terrence Pieters. Rizwan Ali maakte achtien minuten voor tijd de eretreffer voor de Aziaten.
8' Bjorn Kellerman [1-0]
17' Mink van der Weerden (sb) [2-0]
21' Mirco Pruijser [3-0]
28' Mink van der Weerden (sc) [4-0]
38' Terrance Pieters [5-0]
43' Jip Janssen (sc) [6-0]
52' Rizwan Ali (sc) [6-1]

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.