RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ontevreden gezichten na Amersfoortse derby: "Nog nooit zo slecht gezien"

1/5
AMERSFOORT - De Amersfoortse derby tussen AFC Quick 1890 en VVZA kende zondag geen winnaar. De wedstrijd eindigde in 2-2. Beide teams waren hier na afloop duidelijk niet tevreden mee.

VVZA kwam op 0-1 voorsprong via de ervaren Michael Bakkenes. VVZA zette druk op de keeper die de bal verkeerd speelde. Bakkenes strafte dit af. Na ongeveer een halfuur maakte Pim Kers de 1-1, de ruststand. "Ik heb ons nog nooit zo slecht zien voetballen. Zonder bal deden we veel te weinig om aanspeelbaar te zijn", blikte Bakkenes terug op de eerste helft.

Michael Bakkenes: "Ik heb ons nog nooit zo slecht gezien"


SPANNING

Zijn coach Sebastiaan Verhoeve vond ook dat de eerste helft niet best was. Hij denkt dat het aan de derby lag. "Het leek of sommige jongens onder hoogspanning stonden, bang waren om fouten te maken en niet durfden te voetballen. Ik herkende de ploeg niet."

Sebastiaan Verhoeve: "Het leek of sommige jongens onder hoogspanning stonden"


TWEEDE HELFT

In de tweede helft kwam VVZA voor de tweede keer op voorsprong. De goal kwam op naam van Steven van Zanten. Roy Ouwerkerk trok in de slotfase de stand gelijk door een penalty te benutten. Beide ploegen kregen kansen om vaker te scoren. Vooral VVZA verprutste op het eind een aantal opgelegde kansen.

Constantijn Segaar complimenteert tegenstander: "VVZA gooide het goed dicht achterin"


Quick-speler Constantijn Segaar complimenteerde VVZA voor hun tweede helft. "Hoewel we de sterkste partij waren, hadden we veel minder ruimte om te voetballen dan in de eerste helft. Ze gooiden het goed dicht achterin." Quick-trainer Frank Corba vond ook dat VVZA als een hecht collectief speelde, maar "zelf waren we onder de maat. Het baltempo was te laag."

"We waren onder de maat. Het baltempo was te laag"
Frank Corba

WISSELVALLIG

Corba vindt zijn ploeg jong en wisselvallig. "De ene week is het een 4 en de andere week een 8. Als dit zo blijft kunnen we niet bovenin meedraaien." Quick won tot nu toe twee wedstrijden, speelde drie keer gelijk en verloor eenmaal. Dit resulteert in een vijfde plek.

Frank Corba: "De ene week is het een 4 en de andere week een 8"


TACTIEK

VVZA is koploper in de derde klasse. Verhoeve is verbaasd over hoe ver zijn ploeg al is. "Vooral als het gaat om het tactische spel. Hiermee bedoel ik dat de jongens goed in de gaten hebben hou het werkt met druk zetten, kantelen enzovoort. Na ongeveer tien duels kan ik zeggen waar deze ploeg toe in staat is."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -