RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Verdedigende zorgen GVVV voor bekerduel met Helmond Sport

1/2
VEENENDAAL - GVVV hoopt dinsdag een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan de bekerhistorie van de club. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de KNVB Beker ontvangt de Veenendaalse nummer 12 van de Tweede divisie Helmond Sport. De Brabanders zijn 15e in de Eerste divisie.

In de recente bekergeschiedenis wist GVVV een paar keer te verrassen tegen een profclub. In 2011 schakelden de Veenendalers Excelsior en Sparta uit. Twee jaar geleden werd Eerste divisionist FC Dordrecht op Panhuis met 1-0 verslagen.

ZORGEN

Trainer Niek Oosterlee heeft in aanloop naar het duel van dinsdag twee problemen. De eerste is dat zijn ploeg er dit seizoen in de competitie maar niet in slaagt thuisduels te winnen. "We hadden beter uit kunnen spelen", lacht de Alphenaar, die zijn ploeg in de laatste voorrronde voor de KNVB beker overigens thuis tegen Kozakken Boys wèl zag winnen.

Het tweede probleem is van personele aard. De verdedigers Patrick-Prosper Fini en Tom Oostinjen zijn geblesseerd en niet inzetbaar. Zaterdag in de met 2-2 gelijk gespeelde wedstrijd tegen Noordwijk viel ook verdediger Laurens van der Voort geblesseerd uit. Of hij dinsdagavond inzetbaar is, is nog onduidelijk.

Niek Oosterlee: "Ze zullen hier komen om iets recht te zetten"


HELMOND SPORT

Oosterlee was vrijdagavond aandachtig toeschouwer bij Helmond Sport - Telstar. De bezoekers wonnen dat duel met 4-1. "Ze zullen hier naartoe komen om iets recht te zetten", verwacht de GVVV-trainer, die Helmond Sport favoriet noemt. "Ze hebben een goed voetballende ploeg, en ze trainen zes keer per week." GVVV traint drie keer.

LIVE

GVVV - Helmond Sport begint dinsdag om 19.45 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht