RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Verdonkschot ziet kansen tegen FC Den Bosch

1/2
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Zes jaar na de bekerstunts tegen Helmond Sport en Emmen hoopt IJsselmeervogels dinsdag opnieuw een profclub in het stof te laten bijten. In de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de KNVB beker ontvangt de koploper van de Tweede divisie Eerste divisionist FC Den Bosch.

FC DEN BOSCH

Die ploeg staat weliswaar slechts 14e in de Eerste divisie, maar heeft al zes duels niet meer verloren. De laatste nederlaag was op 16 september, toen Jong FC Utrecht met 5-1 won. Die vijf tegentreffers zijn uitzonderlijk voor Den Bosch, dat in twaalf duels slechts 17 doelpunten incasseerde.

"Ze scoren niet makkelijk, maar ze staan ook goed in de organisatie", stelt IJsselmeervogels-trainer Ted Verdonkschot, die de tegenstander uitgebreid liet analyseren. Die goede organisatie blijkt uit de recente resultaten. "De laatste drie duels spelen ze twee keer 0-0 en ťťn keer 1-1."

Ted Verdonkschot over FC Den Bosch: "Ze scoren niet makkelijk, maar ze staan ook goed in de organisatie"


Bij de 0-0 van afgelopen vrijdag, in Deventer tegen Go Ahead Eagles, moest Den Bosch als gevolg van een griepvirus in de selectie ook nog eens met een fantasie-elftal spelen.

NIET KANSLOOS

IJsselmeervogels is de underdog, maar speelt thuis. En in het bekertoernooi sneuvelen de laatste jaren met regelmaat Eerste divisionisten tegen clubs uit de Tweede en Derde divisie. "Je weet dat het verschil tussen de top van de Tweede divisie en een groot deel van de Keuken Kampioen niet heel groot is", zegt Verdonkschot.

"Maar die gasten trainen wel vaker en spelen met een hogere balsnelheid. Bovendien hebben ze over het algemeen meer techniek. Maar dat wil niet zeggen dat je kansloos bent", aldus Verdonkschot, die naar verwachting over een compleet fitte selectie kan beschikken.

LIVE

De wedstrijd IJsselmeervogels - FC Den Bosch begint dinsdag om 19.45 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht