RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wielrenner Jan-Willem van Schip heeft nieuwe ploeg

SCHALKWIJK - Wielrenner Jan-Willem van Schip uit Schalkwijk heeft een nieuwe ploeg. De wereldkampioen puntenkoers was op zoek naar een nieuwe werkgever. omdat zijn huidige ploeg Roompot na dit seizoen ophoudt te bestaan. Volgend seizoen fietst Van Schip voor BEAT.

Het nieuws dat BEAT en Van Schip met elkaar in onderhandeling waren, lekte vorige week al uit. Nu is bekend geworden dat beide partijen eruit zijn. De Schalkwijker gaat met zijn nieuwe werkgever, die een UCI Continentale wegploeg en een UCI baanploeg op de been gaat brengen, op jacht naar een Olympische medaille in Tokio komende zomer.
OLYMISCHE SPELEN "Ik heb mijn hoofddoel gemaakt van de Spelen in 2020 en we gaan samen met een ontzettend goed proces voor de optimale voorbereiding daar naartoe", zegt Van Schip in een reactie op de overeenkomst met zijn nieuwe team. "In aanloop naar de Spelen en daarna wil ik gewoon laten zien dat ik kneiterhard kan fietsen en dat we ze er allemaal af kunnen boren in de finale."

Van Schip kende een succesvol jaar. Hij won op de weg een etappe in de Baloise Belgium Tour en kroonde zich op de baan tot wereldkampioen op de puntenkoers. "Jan-Willem is een van de meest talentvolle renners in Nederland, zowel op de baan als op de weg", zegt Geert Broekhuizen namens BEAT. "Hij verdient een goede omgeving om komend jaar te laten zien wat hij waard is en dat willen wij hem heel graag bieden."
MIS Gezien de woorden van Broekhuizen is het opvallend dat het zo lang duurde voordat Van Schip een nieuwe ploeg vond. Dat lijkt de Schalkwijker zelf ook te vinden, zo blijkt uit zijn reactie. "Ik wil komend jaar laten zien wat ik kan en laten zien dat de grote ploegen het mis hebben. Wie weet kunnen we met deze ploeg doorgroeien naar de UCI ProSeries en in 2021 deelnemen aan de wedstrijden van het hoogste niveau, waar BEAT en ik thuishoren."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -