Deze fans kopen stoeltjes van de Bunnikside en zo staan ze thuis

© RTV Utrecht / Elisa van der Vlist
UTRECHT - FC Utrecht-supporters konden vandaag bijna tweehonderd zitkuipjes ophalen in de stadion Galgenwaard. De Bunnikside moet zijn stoeltjes kwijt want er komt een sta-vak in de tribune. Deze diehard-fans hadden geluk want de stoelen waren een aantal dagen geleden uitverkocht in twintig minuten. Voor een tientje per stuk kon je hem reserveren.

VEILIG STAAN

Initiatiefnemer van de verkoop, Arno Hoonakker had nooit gedacht dat het zo snel zou zijn uitverkocht. "Toen ik het zag kreeg ik brede glimlach." Zelf is hij ook supporter geweest vanuit de Bunnikside en hij weet hoe veel waarde mensen hechten aan de voetbalclub. "De stoelen moesten eruit dus ik had diezelfde ochtend nog bedacht om ze te verkopen."
Er wordt een sta-vak gemaakt omdat dit veiliger is voor de fans. Hiervoor stonden ze ook op de Bunnikside maar toen liepen ze het risico om naar voren te vallen. "Dat willen we voorkomen. We willen dat de supporters veilig kunnen staan", zegt Hoonakker. In het sta-vak zijn bouwvakkers al druk bezig om klapstoeltjes en hekken per rij neer te zetten.

FANS

We spraken met vier fans die hun stoeltjes mochten ophalen en ze stuurden ons een foto van de plek in hun huis of tuin waar ze nu staan te pronken.
Paul Lissenberg is een fan neemt stoelen van de Bunnikside mee.
Paul Lissenberg is een fan neemt stoelen van de Bunnikside mee. © RTV Utrecht / Elisa van der Vlist

PAUL LISSENBERG

De voetbalfans doorzoeken de grote stapel aan stoeltjes en zoeken hun zitkuipje uit. Zo ook Paul Lissenberg. Hij woont al zijn hele leven in Utrecht en mist nooit een wedstrijd van zijn favoriete voetbalclub. "Dit is de enige kans om iets uit het stadion te kunnen kopen, het is uniek." Voetbalfan Paul Lissenberg vindt het een goed initiatief dat er een staantribune wordt gemaakt. "De meeste mensen staan toch altijd." De oude stoeltjes staan nu in zijn achtertuin.
Paul Lissenberg heeft zijn stoelen een plek gegeven in zijn achtertuin.
Paul Lissenberg heeft zijn stoelen een plek gegeven in zijn achtertuin. © Ingezonden

MARCEL VAN WOLFEREN

Marcel van Wolferen (53 jaar) staat er al vroeg bij. Hij is één van de allereerste. "De stoelen zijn voor mijn museum", zegt hij. De zitkuipjes zijn niet de enige souvenirtjes die in zijn huis staan. Hij spaart al jarenlang spullen die met FC Utrecht te maken hebben, inmiddels heeft hij er al ruim 20.000 verzameld. "Shirts, sjaals, spelerskaarten, programmaboekjes, kaartjes. Alles waar het logo op staat", zegt van Wolferen. En daar komen de stoelen nog bij.
FC Utrecht fan Marcel van Wolferen neemt stoelen mee.
FC Utrecht fan Marcel van Wolferen neemt stoelen mee. © RTV Utrecht / Elisa van der Vlist
Het begon allemaal toen hij een jaar of twaalf was. "Dan ga je een keer naar een wedstrijd en dan krijg je dat FC Utrecht virus en dat virus gaat niet meer weg. Je begint met een programmaboekje niet weg te gooien. Dan kom je er niet meer vanaf, het blijft in je."
De loyale fan vertelt lachend: "ik heb ook hele lelijke dingen thuis, bijvoorbeeld het logo van klei. Het ziet er niet uit maar het is van FC Utrecht dus het hoort erbij." De stoeltjes komen terecht op zolder, bij de rest van de spullen in het museum. Maar hij is nog lang niet klaar met zijn verzameling. "Dat is het mooie van verzamelen, het is nooit compleet."
Marcel van Wolferen zet de stoelen op zolder neer bij de rest van zijn collectie.
Marcel van Wolferen zet de stoelen op zolder neer bij de rest van zijn collectie. © Ingezonden

ANGELIQUE SLOT

FC Utrecht-fan Angelique Slot vindt FC Utrecht een fantastische club en gaat altijd samen met een vriendin naar de wedstrijden. Ze neemt niet alleen een stoel mee voor haarzelf maar ook voor haar vriendin, als cadeautje. "Het is toch prachtig. Het is een stukje geschiedenis van het stadion. Ik vind het geweldig dat ze dit voor de fans doen." Slot weet nog niet helemaal zeker waar de stoelen komen te staan. "Sowieso bij mij thuis en dan zien we het wel."
Voetbalfan Angelique Slot neemt stoelen mee.
Voetbalfan Angelique Slot neemt stoelen mee. © RTV Utrecht / Elisa van der Vlist

MILAN THEULEN

Ook Milan Theulen pakt twee stoelen uit de grote stapel. "Ik zit altijd met mijn vader op de Bunnikside vandaar dat ik twee stoeltjes heb. Ik neem er ook één mee voor mijn vader. Ik ga ze ophangen in de tuin aan een muurtje."
Milan Theulen neemt twee stoelen mee voor hem en zijn vader.
Milan Theulen neemt twee stoelen mee voor hem en zijn vader. © RTV Utrecht / Elisa van der Vlist
De stoelen zijn allemaal goed terecht gekomen en hebben een mooi plekje gekregen, bij de één in huis en bij de ander in de tuin.
In de achtertuin van Milan Theulen hangen ze aan de muur.
In de achtertuin van Milan Theulen hangen ze aan de muur. © Ingezonden
Waar alle anderen FC Utrecht stoelen belanden is nog maar de vraag. Heb jij ook net als Paul, Marcel, Angelique en Milan een zitkuipje opgehaald? Maak een leuke foto van waar hij terecht komt en stuur het naar ons via de mail: nieuws@rtvutrecht.nl of WhatsApp.
Fans van FC Utrecht mogen stoeltjes ophalen van de Bunnikside

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.