Van de Sanden terug bij Oranje

© Orange Pictures
IJSSELSTEIN/NIEUWEGEIN - Shanice van de Sanden is terug in de selectie van de Nederlandse voetbalsters. Bondscoach Sarina Wiegman heeft de IJsselsteinse rechtsbuiten samen met de eveneens teruggekeerde Jackie Groenen en Kika van Es opgenomen in haar keurkorps voor de komende duels in de EK-kwalificatie met Turkije en Slovenië. Ook keepster Sari van Veenendaal uit Nieuwegein zit volgens verwachting weer bij de nationale selectie.
Van de Sanden en Groenen misten de laatste kwalificatieduels met Slovenië en Rusland. Van Es liet zich na het WK van afgelopen zomer aan een knie opereren en miste alle vier de kwalificatiewedstrijden van Oranje. Voor de langdurig geblesseerde Lieke Martens en Stefanie van der Gragt komen de laatste interlands van dit jaar nog te vroeg.
Nederland speelt op 8 november in Izmir tegen Turkije. Vier dagen later komt Slovenië op bezoek in het Gelredome in Arnhem. Nederland is na vier kwalificatieduels nog zonder puntenverlies. De negen groepswinnaars van de kwalificatiepoules plaatsen zich rechtstreeks voor het EK van 2021 in Engeland, net als de drie beste nummers twee. De overige zes nummers twee spelen in een play-off om de drie resterende plaatsen.
Selectie Nederland: Lineth Beerensteyn (Bayern München), Dominique Bloodworth (VfL Wolfsburg), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), DaniÙlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (Everton), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Jackie Groenen (Manchester United), Renate Jansen (FC Twente), Inessa Kaagman (Everton), Danique Kerkdijk (Brighton & Hove Albion), Desiree van Lunteren (Ajax), Vivianne Miedema (Arsenal), Liza van der Most (Ajax), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (Arsenal), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Katja Snoeijs (PSV), Sherida Spitse (Vålerenga), Sari van Veenendaal (Atlético Madrid), Jennifer Vreugdenhil (Valencia) en Ashleigh Weerden (FC Twente).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.