RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

IJsselmeervogels knikkert FC Den Bosch uit de beker

1/2
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft zijn reputatie van cupfighter weer meer dan waargemaakt. De Rooien wonnen op De Westmaat in de 1e ronde van de KNVB beker met maarliefst 3-0 van FC Den Bosch.

 Danny van den Meiracker bracht IJsselmeervogels op koers Danny van den Meiracker bracht IJsselmeervogels op koers | Foto: website IJsselmeervogels

De profs uit Den Bosch kwamen al vroeg in de wedstrijd in een hachelijke positie terecht toen VaÔssšnen zwaar bestraft werd voor het vasthouden van Van den Meiracker. Scheidsrechter Pťrez trok rood en legde de bal op de stip. Van den Meiracker ging zelf achter de bal staan en schoot IJsselmeervogels al na 24 minuten op voorsprong.

In de tweede helft liep IJsselmeervogels de eerste divisionist onder de voet. FC Den Bosch, dat al dagen kampt met een buikgriepvirus binnen de selectie, had geen antwoord meer op de aanvalsdrang van de koploper van de tweede divisiel. Na een uur spelen schoot De Harder via de onderkant van de lat 2-0 binnen. Acht minuten later maakte El Azzouti er definitief een eind aan met de 3-0.

Zo kan IJsselmeervogels zich gaan opmaken voor de loting voor de tweede ronde.

IJsselmeervogels - FC Den Bosch 3-0
24' VaÔssšnen [Rood]
24' Van den Meiracker [1-0]
62' De Harder [2-0]
70' El Azzouti [3-0]


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht