RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

GVVV-trainer Oosterlee: "We komen in de competitie betere ploegen tegen dan Helmond Sport"

1/3
VEENENDAAL - GVVV won dinsdag met 2-1 van Eerste divisionist Helmond Sport en bereikte zo de tweede ronde van het toernooi om de KNVB beker. De Veenendalers speelden een prima wedstrijd, veel beter dan afgelopen zaterdag in de Tweede divisie, toen het thuis tegen Noordwijk met enig fortuin 2-2 werd.

"HELMOND SPORT MINDER DAN VOGELS OF AFC"

De vraag na de wedstrijd tegen Helmond Sport is of Noordwijk zoveel beter is dan Helmond Sport, of dat GVVV dinsdag veel beter was dan afgelopen zaterdag. "Dan moet ik iets geks zeggen", zegt GVVV-trainer Niek Oosterlee. "Ik denk dat we in de competitie betere tegenstanders tegenkomen dan dit."

"Als je tegen IJsselmeervogels of AFC speelt, en je vergelijkt dat met Helmond Sport", vervolgt Oosterlee. "Ik wil ze niks tekort doen, maar ik denk dat we tegen hun makkelijker voetballen dan tegen die andere twee clubs."

Ik denk dat we tegen Helmond Sport makkelijker voetballen dan tegen IJsselmeervogels of AFC"
Niek Oosterlee

GVVV was vooral voor rust heer en meester, en Helmond Sport mocht van geluk spreken dat het bij rust 0-0 was. "Daar hadden we misschien wel met twee doelpunten verschil voor moeten staan", aldus de oefenmeester. "Maar we zijn in de tweede helft ook een paar keer door het oog van de naald gegaan. Soms moet je ook een beetje geluk hebben."

Niek Oosterlee: "Soms moet je ook een beetje geluk hebben."


Dat geluk had GVVV met name in de slotfase, toen Helmond Sport twee grote kansen kreeg. Maar al eerder, kort na de 1-0 van Berry Powel in de 52e minuut, was het goede spel van de eerste helft verdwenen en werden de Veenendalers erg onrustig. "Dat is voor ons altijd een hele gevaarlijke periode. Afgelopen zaterdag tegen Noordwijk werd het ook onrustig nadat we op 2-1 kwamen", aldus Oosterlee.

WESLEY GOEMAN

Na de 1-1 van Helmond Sport kroonde Wesley Goeman zich vlak voor tijd tot matchwinner. De middenvelder draaide een vrije trap van de zijkant achter doelman Van Gassel van Helmond Sport. Er was wat twijfel of Berry Powel de bal nog raakte, maar Goeman kreeg de treffer op zijn naam. "Ik gaf hem snelheid mee en ik gaf hem richting mee. Ik denk dat hij voor 80 procent op mijn conto komt."

Wesley Goeman: "Als we dit elke week brengen hoeven we voor niemand bang te zijn"


Goeman was na de zege bijzonder te spreken over het vertoonde spel van GVVV. "Als we elke week brengen wat we vanavond op de mat hebben gebracht, hoeven we voor niemand bang te zijn. En dan kunnen we veel hoger komen dan waar we nu staan."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht