RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ted Verdonkschot na bekerstunt IJsselmeervogels: "Score had nog hoger kunnen zijn"

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De kortste weg naar Europa is via de beker. Of het realistisch is kun je afvragen, maar het werd al veelvuldig door IJsselmeervogels-supporters geschreven op de diverse sociale media. De koploper van de tweede divisie nam in ieder geval al een aardige horde in de eerste ronde door eerstedivisionist FC Den Bosch uit te schakelen.

Vooral de manier waarop was indrukwekkend. "We hadden het in het begin wel even lastig, maar gaven niet veel weg", laat trainer Ted Verdonkschot na afloop optekenen, "En toen Den Bosch met tien man kwam te staan hebben we helemaal niets meer weggegeven."

Ted Verdonkschot: "Rode kaart was wel discutabel"


DISCUTABELE RODE KAART

Het wegsturen van de boomlange Fin Va´ssńnen was het breekpunt in de wedstrijd. Het was discutabel en het zorgde ervoor dat Vogels-spits Danny van den Meiracker van zijn grootste plaaggeest verlost was. Van den Meiracker vierde het vertrek van Va´ssńnen door meteen de 1-0 binnen te schieten vanaf de penaltystip. "Het was moeilijk te zien en achteraf discutabel, maar het is wel lekker als zij met tien man komen", reageert Verdonkschot, "Als je in de eerste divisie zou spelen zou je onderin eindigen en dus zie je dat dit soort wedstrijden op zich staan. Wie we moeten loten? Laten we eerst maar zorgen dat we thuisspelen, dan is het mij om het even."

Maikel de Harder maakte de vorige bekerstunt nog mee zes jaar geleden, toen FC Emmen en Helmond Sport sneuvelden en Ajax naar De Westmaat kwam. "Dat was wel het ultieme", Nu zag hij weer een uitstekend IJsselmeervogels. "Mijn goal was wel bevrijdend voor het team", lacht de maker van de 2-0, "Ik vind het altijd wel lekker om tegen dit soort teams te spelen. Je weet dat ze conditioneel en fysiek sterkter zijn, maar technisch zijn we niet minder."

Maikel de Harder: "Echt goed voetbal op de mat gelegd"


"De score had nog veel hoger moeten zijn als je onze kansen bekijkt", vindt Verdonkschot. De Harder sluit zich daarbij aan, "We hebben echt goed voetbal op de mat gelegd. Het was genieten vandaag."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -