RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Simon Makienok scoort bij rentree: "Nooit aan stoppen gedacht"

1/4
UTRECHT - FC Utrecht verscheen tegen Excelsior '31 met zes andere spelers aan de aftrap dan zondag tegen Sparta. Allemaal wilden ze de held zijn, zoals Leon Guwara die voor de vroege openingstreffer tekende. Toch ging de eer naar een invaller. Simon Makienok, die na twee jaar lang blessureleed, zijn rentree opluisterde met een doelpunt. "Ik heb nooit aan stoppen gedacht", liet hij zich ontvallen direct na de wedstrijd.

In juli 2017 raakte Makienok tussen de Europa League wedstrijden tegen Valetta FC en Lech Poznan in voor het eerst zwaar geblesseerd. Hij scheurde zijn kniebanden af en moest wachten tot het volgende seizoen eer hij voor het eerst weer kon spelen in het shirt van FC Utrecht. Dat duurde slechts drie wedstrijden, want toen sloeg opnieuw het noodlot toe. Een nieuwe knieoperatie kwam.

John van den Brom: "Slotstuk van Simon mooiste moment van de avond"


RESPECT VAN VAN DEN BROM
In de tussentijd wisselde FC Utrecht drie keer van trainer. John van den Brom zag hem in Rijssen voor het eerst in actie. "Het slotstuk van Simon was voor mij het mooiste moment van de avond", vertelde de trainer na afloop, "Ik kreeg kippenvel toen hij die goal maakte. Als je hoort wat hij allemaal gedaan heeft om hier te mogen staan, daar kun je alleen maar respect voor hebben."

Er is meer voor nodig om mij te laten stoppen"
Simon Makienok

"Dit is zo'n mooi gevoel. Ik heb zoveel ellende gekend, in die tijd kun je alleen maar dromen van een rentree als deze. Het was al het zware werk meer dan waard", vertelde een tot tranen geroerde Makienok, "Ik weet dat er een risico was om hier te spelen, omdat het een slecht kunstgrasveld was, maar daar wilde ik me niet door laten tegenhouden."

Simon Makienok: "Nooit aan stoppen gedacht"


Het resulteerde in de 90e minuut in een goal, nadat Abass na een rush de vrijstaande Makienok zijn goal gunde. "Al die keren dat er weer vocht in mijn knie zat en alle kleine tegenslagen hebben me niet tegengehouden. Aan stoppen heb ik nooit gedacht. Om mij te laten stoppen is er meer nodig."

BLIJK VAN WAARDERING
In de kleedkamer nam Makienok na de wedstrijd het woord. Hij sprak zijn waardering uit naar zijn teamgenoten en de begeleidingsstaf van FC Utrecht, die hem nooit hebben laten vallen. "Ik ben er zelf ooit eens tien maanden uitgeweest met een gescheurde kruisband, dus je voelt mee met zo'n jongen", sluit Van den Brom af.

Urby Emanuelson: "Simon heeft het zo zwaar gehad"


"Mooi hč?" glunderde Urby Emanuelson, die zelf ook wat te vieren had. Hij stond tenslotte weer als aanvoerder in de basis, "Maar het geluk voor Simon overheerst. Hij heeft zo lopen zwoegen in zijn eentje. Dan was hij weer met zo'n trekhaak-ding in de weer. Heel veel respect voor hem", aldus Emanuelson die ooit in Rijssen debuteerde voor Ajax. "Stond dat in het programmaboekje? Ja dat zou zomaar kunnen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -