KNVB schorst wedstrijden DWSV: "Wij zijn geen lieffies, maar er is nooit iemand in elkaar getrapt"

© Bewerking RTV Utrecht
UTRECHT - "Onterecht", zegt voorzitter Wout Stulen van voetbalvereniging D.W.S.V. over de beslissing van de KNVB. Alle elftallen van zijn club mogen dit weekend geen wedstrijden spelen. De KNVB besloot daartoe vanwege recent wangedrag bij de club. Ook S.V.A. Papendorp mag geen wedstrijden spelen om dezelfde reden.
Inhoudelijk wil de KNVB nog niet ingaan op het besluit. "Er loopt nog een onderzoek naar de clubs, daar wil ik niet op vooruitlopen", zegt woordvoerder Daan Schippers. Volgens hem komt de beslissing voort uit een optelsom.
Stulen is het niet met de beslissing van de KNVB eens. Het ergste vindt hij nog wel dat de jeugd niet mag spelen dit weekend, zo zegt Stulen. "Dat vind ik een beetje belachelijk, alsof die kindjes er iets aan kunnen doen. Die trainen een paar keer per week en die houden van dat spelletje. Dan zitten daar een paar van die grote heren die beslissen dat de kinderen ook niet mogen spelen. Of ze hebben zelf geen kinderen, óf ze hebben een hekel aan kinderen, anders doe je dit niet. De KNVB zegt de wijsheid in pacht te hebben, maar dan ga je die kindjes er toch niet uit gooien?"
Als de scheidsrechter niet weg was gevlogen, dan was dit niet gebeurd
Wout Stulen - voorzitter DWSV

SCHEIDSRECHTER

Volgens Stulen komt de beslissing voort uit het incident met een scheidsrechter die de club floot, afgelopen zondag. Die voelde zich zo bedreigd, dat hij zich genoodzaakt zag van het voetbalterrein te rennen en de politie te bellen.
"In het veld waren geen vechtpartijen, geen schoppartijen, het was puur verbaal. Maar die scheidsrechter voelde zich bedreigd", vervolgt Stulen. Dat was volgens de voorzitter niet nodig. Nu krijgt de club deze maatregel voor de kiezen, zegt hij. "Als de scheidsrechter zich niet zo had gedragen door weg te vliegen terwijl er niks aan de hand is, dan was dit hele verhaal niet gebeurd. Want nu staat heel Nederland op zijn kop. Elke krant en elk radioprogramma heeft een eigen verhaal en een eigen inzicht. Puntje bij paaltje weet niemand het."
Bij de wedstrijd van afgelopen zondag, waarbij D.W.S.V. tegen de Rivierwijkers speelde, kwam uiteindelijk de politie langs om de boel te sussen. Onder begeleiding van agenten kon de scheidsrechter terug het sportpark op om zijn spullen te pakken en daarna het complex te verlaten. Uiteindelijk heeft hij in totaal vijf rode kaarten uitgedeeld. Volgens de voorzitter van Rivierwijkers was het zeer terecht dat de wedstrijd die dag is gestaakt.

OP DE HOOGTE

Dat het nieuws vanmiddag als een lopend vuurtje verspreid werd, schiet Stulen in dit hele verhaal ook in het verkeerde keelgat. Zijn club was namelijk nog niet op de hoogte gesteld door de KNVB, zo zegt hij. "Ik heb zelf contact proberen te zoeken maar dat lukte niet. Ik kreeg uiteindelijk een nummer maar dat kon ik bellen tot ik een ons woog want niemand nam op. Dus ik ga het morgenvroeg maar weer proberen."
Ik hoop dat de KNVB zich nog bedenkt
Wout Stulen - voorzitter DWSV
Stulen baalt van de situatie, want hij is zo trots op zijn club. "We hebben een mooie organisatie en zitten midden in de woonwijk. Ons pand is pas vernieuwd, het is nog niet eens klaar. Het zou zonde zijn als dat allemaal teniet wordt gedaan. Daar zal de gemeente ook niet blij mee zijn."
"Ik hoop dan ook dat de KNVB zich nog bedenkt", vervolgt Stulen. "Kijk, wij zijn ook geen lieffies, daar gaat het niet om. Maar er is hier nooit een scheidsrechter in elkaar getrapt of in elkaar geslagen. Er is hier nooit een scheidsrechter lastiggevallen. Ja, misschien verbaal maar meer niet. Lichamelijk sowieso niet. En bij die wedstrijd hebben de mensen die schuld hadden ook een rapport in moeten vullen. Die hebben bekend, dan pak je die mensen toch en niet de hele club?"
Ook bij S.V.A. Papendorp zijn alle wedstrijden dit weekend afgelast. De vereniging was niet bereikbaar voor commentaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.