RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Einde nabij voor twee Utrechtse voetbalclubs: "Het stadium van hoorzittingen is voorbij"

UTRECHT - De KNVB gaat niet meer praten met de Utrechtse voetbalclubs DWSV en SVA Papendorp. "Het stadium van hoorzittingen zijn we voorbij", zegt een woordvoerder van de voetbalbond. Beide clubs worden als het aan de KNVB ligt definitief uit de competities gezet. Herhaald wangedrag ligt ten grondslag aan het besluit.

Het royement is nog niet definitief, omdat de incidenten van afgelopen weekend nog bij de tuchtcommissie liggen. "Als ze daarvan vrijgesproken worden, hebben we geen zaak", zegt de woordvoerder, die ook aangeeft dat een uitspraak wel vier tot zes weken op zich kan laten wachten. "Hangende dat onderzoek zullen beide clubs geen enkele wedstrijd spelen."

Als de clubs op basis van het onderzoek schuldig worden bevonden voor de incidenten van afgelopen weekend, betekent dat het einde van de clubs. "Dat is de aanloop naar het opzeggen van het lidmaatschap van de bond", zegt de de woordvoerder van de KNVB. De clubs zullen worden geïnformeerd over het verloop van het proces, maar niet meer worden gehoord.

De maat is dus vol voor de KNVB. Hoé vol, blijkt uit cijfers die Dagblad Trouw vrijdag oplepelt. Alleen al het dossier van SVA Papendorp, dat tot vorig jaar Magreb'90 heette, omvat 'in normaal lettertype al meer dan zestien A4'tjes', schrijft de krant.

Ook de strafkaart van DWSV is vol. Het incident rond een scheidsrechter, afgelopen zondag tijdens DWSV - Rivierwijkers, was voor de bond de druppel voor wat betreft DWSV. De arbiter voelde zich zo bedreigd dat hij het sportpark af vluchtte en voorbijgangers 1-1-2 liet bellen.

Voorzitter Wout Stulen van DWSV zei donderdag nog tegen RTV Utrecht dat hij hoopt dat de KNVB zich bedenkt. "We hebben een mooie organisatie en zitten midden in de woonwijk. Ons pand is pas vernieuwd, het is nog niet eens klaar. Het zou zonde zijn als dat allemaal teniet wordt gedaan. Daar zal de gemeente ook niet blij mee zijn."

SVA Papendorp was niet bereikbaar voor commentaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -