Van den Brom verwacht winst tegen Fortuna: "Dat verwacht ik altijd als we thuis spelen"

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Na de bekerzege tegen Excelsior'31 maakt FC Utrecht zich op voor de volgende competitiewedstrijd. In de Galgenwaard is zondag Fortuna Sittard de tegenstander. De Limburgers staan op de 16e plaats met negen punten. FC Utrecht is met 20 punten vijfde.

ANDERE OPSTELLING

Tegen Excelsior'31 kreeg een aantal spelers rust, waardoor anderen de kans kregen zich te bewijzen. De vraag is of trainer John van den Brom spelers heeft gezien die nadrukkelijk op de deur hebben geklopt voor een basisplaats. "Dan moet je kijken met welk doel we die wedstrijd ingingen en wat we ze meegaven. Daarin kregen een aantal jongens de kans om zich te bewijzen op hun positie", zegt Van den Brom.
"Dan kun je concluderen dat we als als team gedaan hebben wat we moesten doen: ons plaatsen voor de volgende ronde. Individueel zijn er weinig mensen die op de deur kloppen op basis van de wedstrijd tegen Excelsior'31. Maar ze kunnen zich ook op de training laten zien."
Zondag tegen Fortuna zal de vaste basis er weer staan, inclusief doelman Paes, die deze week wat klachten had, en Simon Gustafson, die het duel tegen Sparta miste miste wegens een blessure.
Van den Brom: "Wie er plaats maakt voor Gustafson? Dat weet ik wel, maar dat zeg ik niet."
"Alleen Dalmau is er niet bij en dat gaat ook nog wel even duren", zegt Van den Brom. "We hebben dus een ruime keuze. Wie er plaats maakt voor Gustafson? Dat weet ik wel, maar dat zeg ik niet. De spelers weten het zelf nog niet."

AANGEPASTE VOORBEREIDING

FC Utrecht sloeg vrijdag de gebruikelijke ochtendtraining over en trainde in de middag. "We waren donderdag laat terug, dan moet iedereen ook nog naar huis", verklaart de trainer. "Dan moet je het ritme van 's ochtends trainen even doorbreken door 's middags te trainen. De jongens die gespeeld hebben zijn allemaal naar buiten gegaan. Om de vermoeidheid eruit te lopen en te herstellen. Zondag moeten ze er weer staan, en op basis van de data die we van ze hebben, moet dat ook kunnen."
Oud Utrechter Mark Diemers is de grote man bij Fortuna Sittard
Oud Utrechter Mark Diemers is de grote man bij Fortuna Sittard © Orange Pictures

FORTUNA SITTARD

Tegenstander Fortuna Sittard is vooral thuis goed. De twee zeges werden in eigen huis gehaald en deze week werd, ook in Sittard, ADO Den Haag uit de beker geknikkerd. Uit presteert de ploeg van Utrechter Sjors Ultee veel minder goed. De Limburgers haalden één punt uit vijf duels. Alleen bij Heerenveen werd gelijk gespeeld.
Mark Diemers is de grote man bij Fortuna Sittard. De voormalige FC Utrechter scoorde afgelopen weekend drie keer in de thuiswedstrijd tegen VVV, die met 4-1 werd gewonnen. Maar het zijn niet alleen zijn doelpunten die belangrijk zijn.
"Ze hebben twee snelle spitsen en met Diemers een goeie spelverdeler om die twee gasten weg te sturen", wijst Van den Brom op de kracht van Fortuna. "Ze spelen met veel kwaliteit in de omschakeling. Wij moeten goed aan de bal zijn en de restverdediging op orde hebben."
Nu FC Utrecht aan een goede reeks bezig is, overheerst bij de fans de gedachte: 'Fortuna thuis, dat winnen we wel.' Van den Brom verwacht dat ook. "Dat verwacht ik altijd als we thuis spelen. Dat moet je ook uit durven spreken. Maar dat haal je niet als je op 60, 70 procent. Dat hebben we tegen Excelsior'31 gezien. Maar als je scherp bent, moet je thuis een resultaat kunnen halen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.