RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Oud-speler Robert van der Weert: "FC Utrecht heeft meer allure dan Fortuna Sittard"

1/7
UTRECHT - In Een Berg Sport vrijdagavond een Utrechter die de harde 'g' heeft ingeruild voor de zachte 'g'. Robert van der Weert speelde van 1982 tot en met 1992 voor FC Utrecht. "Voor een jongen die geboren is in de stad een droom die uitkwam. Maar dan merk je wel dat je op zoek gaat naar iets anders, omdat je niet genoeg aan spelen toekomt. Terecht ook, want ik had Smolarek voor me", vertelt de voormalig spits die daarna via FC Wageningen naar Limburg vertrok om nooit meer terug te keren in de Domstad.

Robert van der Weert: "Het was een droom om voor FC Utrecht te spelen"


Van der Weert speelde 62 wedstrijden voor Fortuna Sittard, de komende tegenstander van FC Utrecht, en was daar ook assistent-trainer. "Die twee clubs zijn onvergelijkbaar. Ik vind dat Utrecht meer allure heeft dan Sittard."

Robert van der Weert: "Geef tegen Fortuna geen vrije trappen weg"


Het is voor de tweevoudig doelpuntenmaker van FC Utrecht dan ook duidelijk wie er favoriet is zondag in de Galgenwaard, maar hij waarschuwt wel voor de bezoekers. "Fortuna is een lastig ploegje om tegen te voetballen, laat dat duidelijk zijn. Ze hebben elk puntje nodig dus ze zullen niet vol op de aanval gaan spelen. Ze zullen proberen om toe te slaan uit de omschakeling en geef geen vrije trappen weg rondom de zestien met een man als Diemers."

De ode van Korneel


Mark Diemers wist in Utrecht nooit door te breken, maar is dit seizoen van grote waarde in Sittard. De verkapte aanvaller scoorde dit seizoen al vijf keer, waarvan drie keer afgelopen weekend tegen VVV.

Gert Kruys: "FC Utrecht was fantastisch in de omschakeling"


Gert Kruys vindt dat er lering getrokken moet worden uit de wedstrijd tegen Sparta. Waarin FC Utrecht bijzonder kwetsbaar was in de lucht. "Willem Janssen ging bij de goal de fout in, maar Hoogma was ook een keer zijn tegenstander kwijt", maar de analist ziet ook aangrijpingspunten, "De omschakeling waar de eerste penalty uit voort kwam was daarentegen fantastisch."

Aan de tap met Ap met Bart Ramselaar


Toch verwacht Kruys een overtuigende zege tegen Fortuna Sittard. '4-0 wordt het', al zou het volgens de oud-voetballer ook 2-1 kunnen worden. Korneel Evers verwacht veel goals, '3-2'. Van der Weert is vrij zeker van zijn zaak. Hij denkt dat het 3-1 wordt.

Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht. Op onze site is een extra lange XXL-aflevering te zien.

THE LENSKY PROJECT

In een Berg Sport XXL praat Van der Weert verder over zijn tijd bij FC Utrecht, maar er wordt ook stil gestaan bij de première van de DocU Sport 'The Lensky Project' zondag op RTV Utrecht. Waarin voormalig FC Utrecht speler Jacob Lensky openlijk over zijn fentanyl-verslaving praat. RTV Utrecht zocht de Canadees op in zijn woonplaats Vancouver en sprak met de mensen waarmee hij destijds bij FC Utrecht werkte. "Ik vind het zo'n indrukwekkende documentaire", vertelt Gert Kruys die hem al op FOX Sports heeft bekeken, "Ik heb gewoon zitten huilen." Korneel Evers was ook onder de indruk, "Deze gaat door merg en been. Dat moment samen met Michael Silberbauer. Dan zie je aan zijn ogen precies hoe het eigenlijk echt met Lensky gaat."

Gert Kruys: "Ik heb zitten huilen bij het kijken van The Lensky Project"


Van der Weert is zelf nooit in een zwart gat terecht gekomen na zijn carrière, Kruys wel. "Ik brak mijn enkel op drie plaatsen toen ik net op mijn hoogtepunt zat. Toen ben ik op de taxi gaan rijden en heb ik het echte leven leren kennen. Dat was een moeilijke tijd, maar ik had het geluk dat ik een sterk thuisfront had. Maar ik ben me altijd blijven afvragen 'wat als'. Ik heb toen ook gemerkt dat supporters ook keihard tegen je kunnen zijn."

Het duel tussen FC Utrecht en Fortuna Sittard is zondagmiddag live te horen op Radio M Utrecht 93.1 FM.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht