Eemdijk met kunst- en vliegwerk gelijk, zeges Sportlust'46 en DHSC

Eemdijk - NSC Nijkerk
Eemdijk - NSC Nijkerk © RTV Utrecht / Menno Schilder
EEMDIJK/PROVINCIE UTRECHT - In de Hoofdklasse B heeft Eemdijk met 0-0 gelijkgespeeld tegen NSC Nijkerk. Dat gebeurde met het nodige kunst- en vliegwerk, want er waren genoeg kansen voor de bezoekers. In de Hoofdklasse A maakten Sportlust'46 en DHSC geen fout.

MUUR VAN EEMDIJK HOUDT STAND

Eemdijk maakte op eigen veld geen indruk. NSC Nijkerk kreeg veel kansen, maar kreeg de bal maar niet in de goal. 'De Muur van Eemdijk' hield in de eerste helft op wonderbaarlijke stand. Hierdoor was het bij rust nog 0-0.
Een korte samenvatting van Eemdijk - NSC Nijkerk (door Menno Schilder)
Eemdijk liet zich na rust meer zien en bij vlagen waren de Diekers gevaarlijk via de counter. Gescoord werd er niet meer, ondanks een levensgrote kans voor Eemdijk in de slotminuut. Ook de bezoekers kwamen niet tot scoren.
Hierdoor blijft de verdediging van Eemdijk al meer dan 500 minuten zonder tegentreffer in de competitie. De groenhemden blijven bovenin meedoen in de Hoofdklasse B: directe concurrent SDC Putten speelde ook gelijk.

SPORTLUST LOOPT NA RUST WEG

In de Hoofdklasse A kon Sportlust'46 in de eerste helft niet overtuigen tegen Spijkenisse, dat tien plaatsen lager staat op de ranglijst. Beide ploegen waren gelijkwaardig, maar de Woerdenaren gingen wel met een voorsprong rusten na een treffer van Mark van der Weijden na een kwartier.
Sportlust-trainer Loenen: "Spijkenisse is de laatste 40 minuten tureluurs gevoetbald"
Tien minuten in het tweede bedrijf breidde Sportlust de voorsprong uit. Abdel Malek el Hansanoui scoorde de 2-0. Na rust was het krachtsverschil heel duidelijk zichtbaar, want via Zakaria Issarti werd het ook nog 3-0. Van der Weijden wist met een penalty ook nog de 4-0 te maken.
15' Mark van der Weijden [1-0]
55' Abdel Malek el Hansanoui [2-0]
78' Zakaria Issarti [3-0]
81' Mark van der Weijden, pen. [4-0]

DHSC TREKT ZEGE OVER DE STREEP

In een boeiende eerste helft wisten FC Rijnvogels en DHSC niet tot scoren te komen. Na de pauze opende DHSC de score: Christian Gandu was de maker van de 0-1 op een moment dat de Utrechters de betere waren op het veld.
Rodney Sneijder leek tien minute voor tijd de wedstrijd te beslissen op aangeven van Mitch van der Vlist, maar niet veel later had FC Rijnvogels al de aansluitingstreffer gemaakt. In de spannende slotfase bleef het bij 2-1 voor de Utrechters.
55' Christian Gandu [0-1]
81' Rodney Sneijder [0-2]
83' Romano van der Stoep [1-2]

STAND HOOFDKLASSE A

Door de zeges hebben Sportlust'46 en DHSC zich genesteld in de top-3 van de Hoofdklasse A. De Woerdenaren en Utrechters hebben allebei 19 punten uit negen wedstrijden. De achterstand op koploper AZSV is drie punten.
Volgende week valt de beslissing in de eerste periode. Sportlust'46 en DHSC doen allebei mee, maar hebben het niet in eigen hand.