RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eemdijk teleurgesteld na gelijkspel: "Misschien de druk van de koploper"

1/3
EEMDIJK - Eemdijk begon als trotse koploper van de Hoofdklasse A aan de thuiswedstrijd tegen NSC Nijkerk, maar was niet zichzelf en speelde met 0-0 gelijk. Trainer Willem Romp, die deze week zijn contract verlengde, denkt dat het angst kan zijn. "Misschien was het de druk van de koploper", zegt hij tegen RTV Utrecht.

SLORDIG
"We hebben geluk gehad in de eerste helft", aldus Romp, die NSC Nijkerk kans na kans zag krijgen. Toch bleef het 0-0. "Het lag meer aan de kwaliteit van de afronding was, dan dat we goed verdedigden. Het was niet dat NSC ons in de problemen had gebracht. Wij waren in de eerste helft heel slordig aan de bal, terwijl er veel ruimte lag om te voetballen."

Eemdijk-trainer Willem Romp: "Het leek wel of de jongens spanning hadden"


"Gelukkig houd je het op 0-0 tot aan de rust, met geluk. In de tweede helft hadden we de zaken beter op orde. We bleven hameren op de afspraken en dat zag je terug komen. Je kreeg ook een licht overwicht en de betere kansen", vertelt Romp.

"Ik ben zeer teleurgesteld", zegt de trainer over het veldspel van zijn ploeg. "Het leek wel of de jongens spanning hadden. Misschien was het de druk van de koploper. Ik had deze week niet dat gevoel, maar misschien speelt dat onbewust toch een beetje."

540 MINUTEN ZONDER TEGENGOAL
De doelman van Eemdijk was Wouter Beukers. Hij hield de nul, soms op wonderbaarlijke wijze. "Je gaat iedere wedstrijd voor de nul. We zijn het minst gepasseerd in de competitie, dat is een mooi gegeven voor de keeper. Vandaag is het weer goed gelukt", zegt hij na afloop.

Eemdijk-keeper Wouter Beukers: "Het is een kwaliteit dat we steeds de nul houden"


"We hadden het lastig. Soms lukt het niet en dan krijgen zij veel kansen, vooral in de eerste helft. Het is ook een kwaliteit dat we steeds de nul houden", aldus Beukers.

Eemdijk is nu 540 minuten zonder tegengoal. Knap, vooral in de wetenschap dat de ploeg dat met drie verschillende doelmannen deed. "Wij hebben drie gelijkwaardige keepers, dus dat is een luxepositie. Het is zeker een kwaliteit, dus ik ben ook heel blij met de verdediging voor mij", geeft Wouter Beukers aan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -