Utrechter Mohamed Ihattaren kiest voor Oranje

© Orange Pictures
UTRECHT - Mohamed Ihattaren heeft gekozen voor een interlandcarrière bij het Nederlands elftal. De Utrechter heeft dit aan bondscoach Ronald Koeman laten weten. De 17-jarige speler van PSV had ook voor Marokko kunnen kiezen, maar na overleg met zijn familie wil hij voor Oranje blijven spelen.
"Ik heb er lang over nagedacht en heb ook veel met mijn familie overlegd. Uiteindelijk zijn we tot de beslissing gekomen om voor het Nederlands elftal te kiezen. Ze hebben veel voor me gedaan in de vertegenwoordigende jeugdelftallen van de KNVB."
"Ik heb daar alles doorlopen en dat maakt het ook moeilijk om weg te gaan", vervolgt Ihataren. "Sinds Onder 14 speel ik al in Oranje en ik heb met Onder 17 nog het EK gewonnen. Het is mooi dat ik dat voort kan zetten."
Ook zijn moeder speelde een belangrijke rol bij het besluit. "Voor mijn moeder was het ook direct een goed gevoel. Ze werd emotioneel," zegt Ihattaren. "Dat zegt al heel veel. En dan is de keuze vrij makkelijk."
Bondscoach Ronald Koeman is blij met de beslissing van Ihattaren."Mo is een hele jonge speler die een geweldige ontwikkeling doormaakt en inmiddels vast in PSV 1 speelt. Dit soort talenten wil je behouden voor het Nederlandse voetbal en gelukkig heeft hij de keuze voor Oranje gemaakt."
De bondscoach zegt komende week contact op te nemen met Ihattaren. Mogelijk wordt hij al voor de komende interlands opgeroepen. Koeman benadrukt bij Fox Sports dat die keuze ook aan Ihattaren zelf is, die een zware tijd heeft gehad omdat zijn vader overleed.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.