GVVV loot PSV in KNVB beker: "Als die vier cowboys los gaan...", FC Utrecht speelt tegen FC Groningen

© Geert Lommers
UTRECHT - Voetbalclub GVVV heeft een loodzware opponent getroffen in de tweede ronde van de KNVB-beker. De Veenendaalse Tweede Divisionist lootte Eredivisionist PSV.
Niek Oosterlee verheugt zich al op het duel van half december met PSV
"Dit is een mooie tegenstander", reageert trainer Niek Oosterlee van GVVV tegenover RTV Utrecht. "De titel van de Eredivisie gaat lastig worden voor ze, dus ze willen heel graag de beker winnen. Ik verwacht niet dat ze met een B-elftal te voorschijn komen naar aanleiding van vorig jaar." PSV werd met een B-elftal in de KNVB Beker uitgeschakeld door RKC Waalwijk. "Ze zullen komen met een ploeg met heel veel kwaliteiten. Maar om met de woorden van Ten Hag te spreken: Als die vier cowboys los gaan dan wordt het voor ons alle hens aan dek."
Het publiek zal het leuk vinden dat PSV naar ons toekomt
Niek Oosterlee
Oosterlee kijkt uit naar de ontmoeting in december. "Het niveauverschil tussen hun en ons is natuurlijk heel groot, maar voor ons is het een hele mooie wedstrijd. Ook het publiek zal het leuk vinden dat PSV naar ons toekomt. Als we verder hadden willen bekeren dan had het gemakkelijk geweest als je SteDoCo, Katwijk, IJsselmeervogels had geloot, nu speel je tegen de top van Nederland."
FC Utrecht moet uit naar FC Groningen, Tweede Divisionist Spakenburg speelt uit bij het OFC Oostzaan dat uitkomst in de Derde Divisie. Ook IJsselmeervogels treft een Derde Divisionist. De Tweede Divisionist krijgt SteDoCo op bezoek. Een bijzonder duel voor Frans Adelaar. De Utrechter staat aan het roer bij SteDoCo, terwijl hij in het verleden trainer van IJsselmeervogels was.
Frans Adelaar acht zijn SteDoCo niet kansloos tegen zijn voormalige werkgever
"Wij hadden bij SteDoCo gehoopt op een thuiswedstrijd en een grote Eredivisieclub", zegt Adelaar tegen RTV Utrecht. Het belangrijkste voor de oefenmeester is dat zijn ploeg doorgaat. "Wij zijn een angstgegner voor IJsselmeervogels. We hebben vier keer tegen ze gespeeld waarvan we drie keer wonnen en één keer gelijk hebben gespeeld. Dat wordt dus een hele interessante partij."
De wedstrijden worden gespeeld op 17, 18 of 19 december.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.