RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oppermachtig FC Utrecht maakt er zes tegen Fortuna

UTRECHT - FC Utrecht heeft in stadion Galgenwaard met 6-0 gewonnen van Fortuna Sittard. De ploeg van John van den Brom speelde uitstekend en gaf bijna geen kans weg tegen de Limburgers, waar Utrechter Sjors Ultee zijn ploeg een kansloze wedstrijd zag spelen.

Al na vier minuten kon er voor het eerst gejuicht worden, toen Gyrano Kerk na een fraaie één-twee richting het doel dribbelde en zelf scoorde: 1-0. Even later was het aan Sander van de Streek om de score te verdubbelen, toen hij het eindstation vormde van een goed opgezette aanval. Bij rust stond er een tussenstand van 3-0 op het scorebord, nadat ook Simon Gustafson op het scoreformulier verscheen, toen hij een strafschop benutte.

Ook na de pauze had Fortuna niets in te brengen en was het figurant op het voetbalfeestje dat de Domstedelingen hielden. Na een kwartier werd het ook nog 4-0, toen Van de Streek zijn tweede van de middag maakte. Een nieuwe strafschop - opnieuw door Gustafson benut - maakte er zelfs 5-0 van.

MAKIENOK
Het mooiste moment van de wedstrijd liet op zich wachten tot de tachtigste minuut, toen spits Simon Makienok zijn rentree maakte in stadion Galgenwaard. De Deen kampte ruim twee jaar met veel blessureleed, maar mocht donderdag in de beker al even invallen en deed dat nu ook in de Eredivisie. Slechts drie minuten had de boomlange Makienok nodig om te scoren. Een voorzet van Sean Klaiber werd fraai binnen geschoten door Makienok: 6-0.


4' Gyrano Kerk [1-0]
14' Sander van de Streek [2-0]
32' Simon Gustafson [3-0, penalty]
59' Sander van de Streek [4-0]
70' Simon Gustafson [5-0, penalty]
90' Simon Makienok [6-0]

De ploeg van John van den Brom profiteert van het puntenverlies dat concurrent Vitesse zondag leed. FC Utrecht stijgt naar de vierde plaats. Komende week wacht het lastige uitduel met koploper Ajax.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -