RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eensgezind Hoogland knokt voor lijfsbehoud: "Leuker dan meehobbelen in Hoofdklasse"

1/3
HOOGLAND - Bij Hoogland heerste na afloop vooral opluchting, nadat de Derde divisionist vlak voor tijd toch nog een punt pakte in het duel met concurrent Quick. Henk Baum tekende voor de gelijkmaker en maakte daarmee de honderdste treffer uit zijn loopbaan.

Ik zie dit als een gewonnen punt"
Henk Baum

"Toch nog iets positiefs vandaag", aldus Baum, die tegenover RTV Utrecht toegaf niet de beste wedstrijd uit zijn carričre te spelen. "Ik hoor beter te voetballen dan vandaag. Eigenlijk wist ik vooraf al dat het niet mijn wedstrijd zou worden, want ik had al last van kleine pijntjes." Ondanks dat was Baum toch belangrijk voor Hoogland. "Dat is dan wel weer lekker, want ik zie dit als een gewonnen punt eigenlijk. Ik vond Quick meer recht op de overwinning hebben dan wij."

Jubilaris Baum in gesprek met verslaggever Mark Kloostra


Verdediger Ruud Vos zag zijn ploeg een moeizame wedstrijd spelen, waarin er amper kansen gecreëerd werden. "Het was geen geweldige wedstrijd voor het publiek inderdaad", aldus Vos. "De gelijkmaker kwam een beetje uit de lucht vallen, maar toch vond ik het niet onverdiend. Iedere week blijven we knokken voor de punten, maar het is wel lastig dat we vaak onnodig op achterstand komen."

Vos weet dat promovendus Hoogland dit seizoen niet mee zal spelen om de bovenste plaatsen. "Want we hebben geen team dat een tegenstander zomaar even van de mat speelt", aldus een realistische Vos. Na een goede seizoenstart is Hoogland afgezakt op de ranglijst van de Derde Divisie en lijkt het veroordeeld tot het spelen om lijfsbehoud. "Toch zijn we nog steeds positief met elkaar. Het zal een grote uitdaging worden om dat met z'n allen vast te houden. Makkelijk is het niet, maar dit is leuker dan een jaartje meehobbelen in de middenmoot van de Hoofdklasse."

Ruud Vos: "Makkelijk is het niet, maar wij blijven positief"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -