Van den Brom zet FC Utrecht naar zijn hand: "Er is een mooie stijgende lijn zichtbaar"

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht-trainer John van den Brom verkeerde na afloop van het duel met Fortuna Sittard (6-0) in een meer dan prima humeur. De Amersfoorter zag zijn elftal een uitstekende wedstrijd op de mat leggen, waardoor de Domstedelingen naar de vierde plaats in de Eredivisie zijn geklommen.
John van den Brom praat na met RTV Utrecht
"Vandaag speelden we op meerdere vlakken echt een uitstekende wedstrijd. Goed in de organisatie, weinig weggegeven en zelf natuurlijk zes keer gescoord", aldus een jubelende Van den Brom in gesprek met RTV Utrecht. Hij zag zijn ploeg voor de derde keer op rij winnen in de Eredivisie. "Mooi om te zien hoe hongerig de jongens vandaag waren. Genieten op de bank."
De honger van de jongens naar meer was mooi om te zien
John van den Brom
Het is een overwinning die bovendien perspectief biedt, voor de spelers én staf, vindt Van den Brom. "Dat komt doordat ik echt een stijgende lijn zie. Als ik zie wat voor wedstrijd wij vandaag aan de bal speelden smaakt dat naar meer. Er was heel veel bereidheid om diep te gaan, bij Gyrano (Kerk, red.) en Bart (Ramselaar, red.) bijvoorbeeld."
Middenvelder Adam Maher was net als voorgaande weken een van de uitblinkers. En dat terwijl hij bij aanvang van het seizoen nog weleens werd weggezet als 'mooiweervoetballer'. "Inmiddels kennen we elkaars kwaliteiten binnen de ploeg steeds beter. Het was best even wennen in het begin, maar de laatste tijd begint het steeds beter te lopen", vertelt Maher, die afgelopen zomer overkwam van AZ en in het verleden uitkwam voor PSV.
Adam Maher: "Het begint de laatste weken steeds beter te lopen"
Een van de uitblinkers aan de kant van FC Utrecht was Gyrano Kerk, die een ware plaag was voor de defensie van de Limburgers. Met Kerk als aanvalsleider loopt het de laatste weken als een trein bij de Utrechters. De achterstand op PSV bedraagt na dit Eredivisie-weekend nog maar één punt. Mogen de supporters hopen op misschien wel een top 3-notering? "Dromen mag altijd", aldus Kerk. "Maar wij gaan geen gekke dingen roepen. Vandaag was goed, maar hier moeten we op voortborduren", zo besluit de nuchtere Kerk in gesprek met René van den Berg.
Gyrano Kerk blijft nuchter, ondanks de ruime zege op Fortuna

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.