RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

SVA Papendorp boos op KNVB na schorsing club: 'Onacceptabel en onprofessioneel'

UTRECHT - Voetbalvereniging SVA Papendorp is boos op de KNVB. Die lichtte als eerste de media in over het schorsen van de vereniging en pas daarna de club zelf, zo zegt voorzitter El Bachir Amenchar. Onacceptabel en onprofessioneel, noemt hij die actie in een verklaring naar RTV Utrecht. "Wij betalen netjes onze contributie aan de KNVB en hebben recht op degelijke communicatie waarin privacy voorop staat."

De KNVB was helemaal klaar met SVA Papendorp en een andere Utrechtse vereniging DWSV na meerdere incidenten bij de clubs. De bond besloot over te gaan tot schorsing. Beide voetbalclubs werden al langere tijd in de gaten gehouden door de KNVB. Twee losse incidenten, waarbij spelers van zowel DWSV als SVA Papendorp scheidsrechters bedreigden, zouden slechts het laatste zetje hebben gegeven.

Amenchar stuurde afgelopen weekend een e-mail naar zijn clubleden over de stand van zaken. Hij zat op zijn vakantieadres in Marokko toen hij via de media het nieuws las. Afgelopen weekend ontving hij een officieel bericht van de KNVB. Volgens hem is dat respectloos naar de vrijwilligers, spelers en supporters die geen blaam treffen in het geheel.

KNUPPELS
Wie wel blaam treft, is het tweede elftal van de club, zo schrijft hij. De incidenten bij de club hebben betrekking op ÚÚn team. "De overige senioren- en jeugdteams hebben zich voorbeeldig gedragen. Dit is terug te zien in het minimum aantal kaarten dat uitgedeeld is. Dat negen teams nu het slachtoffer zijn van wangedrag van een paar individuen is onbegrijpelijk te noemen. Wanneer je berichten in de media leest, zou je denken dat wij onze spelers met knuppels het veld op sturen met de opdracht erop los te slaan. Onzin!", schrijft Amenchar.

Over het wangedrag zelf is hij kort van stof. "Niet goed te praten en het moet hard aangepakt worden. Maar dan wel individueel."

DERBY
Amenchar beschrijft in de brief de wedstrijd van vorige week zondag die voor de KNVB de aanleiding zou zijn geweest tot schorsing. Het betreft de derby van Papendorp 2 tegen Zwaluwen 2. Een ooggetuige vertelde eerder tegen RTV Utrecht dat spelers en toeschouwers na een thuiswedstrijd verhaal gingen halen bij de scheidsrechter over een gele kaart. Dat werd gezien door een waarnemer van de KNVB die het opstootje filmde. Vervolgens werd die waarnemer ˇˇk aangesproken. De scheidsrechter zat inmiddels in de kleedkamer en werd daar naar eigen zeggen ge´ntimideerd. Hij heeft de politie gebeld. Die is met meerdere wagens ter plekke geweest.

Volgens Amenchar was de situatie anders dan door de ooggetuige geschetst werd. "De wedstrijd is uitgespeeld met elf tegen elf bij een gelijke stand. Na de wedstrijd waren een aantal supporters, geen spelers, boos op een aantal besluiten van de scheidsrechter. Deze beste man heeft later koffie gedronken met diezelfde supporters in de bestuurskamer en is lachend het terrein afgelopen", vervolgt hij. "Dus van een onveilige situatie was er geen sprake." Amenchar benadrukt dat de onderlinge verhoudingen tussen beide verenigingen uitstekend zijn, maar dat het er bij de derby soms heet aan toe kan gaan. "Zoals bij elke derby."

SCHORSING
Amenchar heeft intensief contact met de KNVB en zegt nogmaals in de brief dat het niet zo is dat de club officieel uit de competitie is gezet. De KNVB beraadt zich de komende tijd over de kwestie en tot die tijd worden geen wedstrijden gespeeld. Ondertussen zegt de voorzitter er alles aan te doen om de teams die geen blaam treft in de competitie te houden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -