Wiebes ligt in de clinch met haar ploeg

© Orange Pictures
MIJDRECHT - Lorena Wiebes, de beste wielrenster van het afgelopen seizoen, ligt in de clinch met haar ploeg Parkhotel Valkenburg. De 20-jarige Mijdrechtse wil een transfer maken naar een grote ploeg, maar dat wordt vooralsnog tegengehouden.
"Het is jammer dat het tot deze situatie heeft moeten komen tussen Parkhotel Valkenburg en mijzelf", schrijft de Nederlands kampioene op social media. "Ik ben altijd heel dankbaar geweest voor het werk dat mijn ploeggenoten en de begeleiders voor me verricht hebben. Zij hebben altijd geprobeerd om me zo goed mogelijk bij te staan."

VERTREKWENS

"Komend jaar zou die druk alleen maar hoger zijn na het succes van 2019 en de focus op de opleiding van jonge talenten zal dan ondergeschikt zijn aan de druk van het moeten behalen van resultaten", vertelt Wiebes. Met deze reactie gaat ze in op een verhaal dat afgelopen weekend gepubliceerd werd over een vertrekwens van de sprintster.
Naar verluidt kan Wiebes naar topploegen als Team Sunweb, CCC-Liv en Trek-Segafredo, maar Parkhotel Valkenburg houdt haar aan haar contract tot eind 2021. Die verbintenis tekende Wiebes voor haar succesjaar 2019. Het management van Parkhotel Valkenburg gaat binnenkort om tafel met het kamp-Wiebes om tot een 'passende oplossing' te komen, liet teammanager Esra Tromp weten aan De Limburger.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.