Ambitie drijft Patrick Loenen naar DOVO: "Club die in Tweede Divisie thuishoort"

© Orange Pictures
VEENENDAAL/WOERDEN - Het is de ambitie die Patrick Loenen het laatste zetje heeft gegeven om voor DOVO te kiezen. De succestrainer van Sportlust'46 strijkt volgend seizoen neer in Veenendaal, met als doel te promoveren naar de Tweede Divisie. "Als ze die lat nog niet neer hebben gelegd, dan leg ik hem voor mijzelf wel neer", zegt Loenen tegen RTV Utrecht.
Patrick Loenen: "Ze hoeven mij niets mee te geven. Ik wil alles winnen, overal"
Het is geen opdracht van de leiding van DOVO. "Ze hoeven mij niets mee te geven. Ik wil alles winnen, overal. Of dat lukt, dat is een tweede", aldus Loenen. "Ik vind dat DOVO een club is die in de Tweede Divisie thuishoort. Als ik tijdens mijn periode bij DOVO aan het einde niet gepromoveerd ben, dan is het per definitie een teleurstelling. Uiteindelijk wil ik promoveren met ze."
Het is een drukke periode waarin het met het Woerdense Sportlust'46 voor de wind gaat. Uitgerekend daarin maakt trainer Patrick Loenen bekend over te stappen naar DOVO. Komend weekend kan hij met zijn huidige club (als promovendus) een periodetitel pakken in de Hoofdklasse A. "Ik vind dat de groep het uit mijn mond moet horen en de club ook. Het moet niet op straat gaan liggen. Ik wilde het ook niet donderdag doen, omdat we dan vlak voor een belangrijke wedstrijd zitten", zegt Loenen.
Als ik tijdens mijn periode bij DOVO aan het einde niet gepromoveerd ben, dan is het per definitie een teleurstelling
Patrick Loenen
De spelersgroep van Sportlust'46 reageerde positief. "Dus ik heb ook het idee dat men het mij wel gunt. Bij alle clubs waar ik heb gezeten, is het goed verlopen. Het gaat er ook om hoe je met de jongens omgaat. Ze kijken niet alleen naar de stand op de ranglijst. Ik ben altijd duidelijk richting mijn groep over wat ik wil en verwacht, en dat eis ik ook van mijzelf. Dit seizoen is nu het belangrijkste en de focus moet ook op dit seizoen liggen", zegt Loenen.
Hij vreest niet voor een inzinking nu bekend is dat hij vertrekt uit Woerden. "Ook bij de andere clubs was niet echt verval toen ik weg zou gaan", doelt hij op zijn periodes bij Argon (promotie naar Eerste Klasse en kampioen Eerste Klasse) en Eemdijk (kampioen Hoofdklasse en promotie naar Derde Divisie). "Ik vind het te leuk om te winnen. Voor volgend jaar kan ik nog niets winnen. Laten we nu gebruiken om van dit seizoen nog iets moois te maken."

SUCCESVOL OP HET HOOGSTE NIVEAU

Ruim een maand geleden kwam het contact op gang tussen de oefenmeester en DOVO. De Veenendaalse club uit de Derde Divisie A benaderde hem. "Het is niet in een tijdsbestek van twee of drie weken gegaan. Het ontstaat en wordt daarna steeds concreter", zegt Loenen, die niet lang hoefde te twijfelen.
Patrick Loenen: "Het was best wel dubbel, want ik heb het bij Sportlust echt naar mijn zin"
"Het zat hem niet in de twijfel, maar het was best wel dubbel, want ik heb het bij Sportlust echt naar mijn zin. Ik had het gevoel dat we nog niet klaar waren. Het werd steeds concreter met DOVO en uiteindelijk wil ik naar het hoogste niveau en daar succesvol zijn. Of dat lukt, is het volgende. Maar om het te proberen moet je wel naar dat niveau toe", vertelt hij over zijn ambities.
Uiteindelijk wil ik naar het hoogste niveau en daar succesvol zijn, maar om het te proberen moet je wel naar dat niveau toe
Patrick Loenen
Loenen tekent bij DOVO voor één seizoen, maar hoopt langer op de bank te zitten op Panhuis. "Ik ga ervan uit dat het goed gaat. Dan is een verlenging niet vanzelfsprekend, maar mijn uitgangspunt is om er meerdere jaren te zitten. Aan het einde van de rit wil ik weg met een promotie. Als ik na een jaar wegga, dan betekent dat waarschijnlijk dat het niet gelopen is zoals het moet. Maar ik ga ervan uit dat we bij DOVO succesvol gaan zijn."

IN DE VOETSPOREN VAN KRUYS

In Veenendaal is Loenen de opvolger van Gert Kruys, die sinds 2016 aan het roer staat. De Utrechter loodste DOVO naar de Derde Divisie, maar kreeg meermaals kritiek, zoals vorig seizoen uit de spelersgroep zelf. Loenen is zich bewust dat hij bij DOVO kritisch gevolgd wordt. "Ik heb daar geen grip op", weet hij. "Je moet zorgen dat je niet veel verliest."
"Hoe hoger het niveau, hoe lelijker het wordt. Als je drie keer wint is alles top, als je drie keer verliest is alles kut, bij wijze van spreken. Als je op voorhand daar niet tegen kan, dan moet je die stap niet maken. Dat hoort er bij. Het is aan mij om dicht bij mezelf te blijven. Ik heb toch geen invloed op die supporters die dingen roepen. Het is wel belangrijk hoe de mensen om je heen daarmee omgaan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.