RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Quick Boys - IJsselmeervogels: klassieker in Katwijk

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het zijn twee van de grootste namen uit het zaterdagvoetbal. Maar zaterdag staan Quick Boys en IJsselmeervogels voor het eerst tegenover elkaar in de Tweede divisie. Plaats van handeling is Nieuw Zuid in Katwijk.

De Vogels bewaren goede herinneringen aan hun laatste bezoek aan Quick Boys. Toen, op 13 mei 2017, pakte IJsselmeervogels op een volgepakt Nieuw Zuid de titel in de Derde divisie. Nu zijn de Rooien koploper in de Tweede divisie. Promovendus Quick Boys is 16e.

Toch hapert de IJsselmeervogelsmotor de laatste weken enigszins. De laatste drie competitieduels leverden evenzoveel gelijke spelen op. De voorsprong op de achtervolgers is daardoor geslonken tot twee punten. Quick Boys zal vertrouwen tanken uit de overwinning van vorige week bij TEC, de eerste zege sinds 7 september.

Quick Boys - IJsselmeervogels werd sinds de invoering van de landelijke zaterdagcompetitie, in 1970, 16 keer gespeeld. Quick Boys won vier keer, IJsselmeervogels zes keer. In 1986 boekten de Katwijkers met 4-1 de grootste zege. De 2-5 van 1988 is de grootste overwinning van de Vogels in Katwijk.

IJsselmeervogelstrainer Ted Verdonkschot kan beschikken over dezelfde spelersgroep als vorige week. Alleen Ali Akla ontbreekt nog.

LIVE
Quick Boys - IJsselmeervogels begint zaterdag om 15.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -