RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veel spanning om eerste periode

PROVINCIE UTRECHT - Voor veel clubs in de provincie Utrecht kan zaterdag de eerste prijs van het seizoen binnengehaald worden. Dit weekend eindigt de eerste periode.

HOOFDKLASSE
In de Hoofdklasse B heeft Eemdijk de periodetitel voor het grijpen. Winst in de uitwedstrijd bij Urk is normaal gesproken voldoende. Swift en SDC Putten hebben evenveel punten, maar een minder doelsaldo dan de Diekers.

In de Hoofdklasse A is de kans op een Utrechtse periodetitel slechts theoretisch. Alleen als koploper AZSV verliest kan Sportlust'46 of DHSC de eerste periode pakken. In dat geval moet er wel gewonnen worden, de achterstand bedraagt namelijk drie punten.

TWEEDE EN DERDE KLASSE
In de 2e klasse B staat het Houtense Delta Sport'95 één punt achter op Loosdrecht. Als Loosdrecht punten morst tegen BFC en Delta Sports'95 verslaat Victoria, is de periode voor Delta.

In 3C zijn Laren'99 en het Amersfoortse CJVV de koploper met 16 punten. Hees uit Soest heeft er 15. CJVV moet winnen van 't Gooi, maar heeft een minder doelsaldo dan Laren'99. Hees pakt de periodetitel alleen als het zelf wint bij Altius en de twee koplopers verliezen.

In 3D is het simpeler. Jonathan uit Ziest is periodekampioen als het thuis tegen Vriendschaar gelijk speelt. Bij verlies kan de titel naar Brederodes gaan, maar de ploeg uit Vianen moet wel een verschil van zeven doelpunten goedmaken.

VIERDE KLASSE
In 4E speelt nummer twee Hertha uit tegen koploper RKAVIC. De winnaar pakt de periodetitel. Bij een gelijkspel grijpt Hertha naast de titel en is RKAVIC afhankelijk van Tos Actief. Dat kan dan, bij winst op CTO'70, de periodetitel pakken.

Elinkwijk is in 4G de grote favoriet. De Utrechters hebben gezien het doelsaldo normaal gesproken genoeg aan een gelijkspel bij VIOD. Stadgenoot EDO en SVM Maartensdijk zouden, mits ze zelf winnen van Vianen en Vechtzoom, kunnen profiteren van een nederlaag van Elinkwijk.

In 4H tenslotte heeft VVA Achterveld de beste papieren. De ploeg heeft evenveel punten als nummer twee Candia'66 uit Rhenen maar een beter doelsaldo. Bij winst op Bunnik'73 pakt VVA normaal gesproken de periodetitel. Candia'66 speelt thuis tegen het Veenendaalse SV Panther, dat derde staat. Als VVA verliest of gelijkspeelt, pakt de winnaar van dat duel de eerste periode.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -