RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

John van den Brom klaar voor Ajax: "Ik weet waar wij toe in staat zijn"

1/3
UTRECHT - Het lijkt erop dat FC Utrecht zondag in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax met dezelfde elf spelers gaat starten als afgelopen zondag tegen Fortuna Sittard. "Het belangrijkste is dat de elf van Fortuna-thuis fit zijn", zei FC Utrecht-trainer John van den Brom na de training.

ZELFDE ELF
Of Jean-Christophe Bahebeck er in Amsterdam bij is, is onzeker. De Franse spits verliet vrijdag geblesseerd de training. "Het is meestal een slecht teken, als je bij de voorlaatste training moet afhaken", aldus de Amersfoorter.

Dat FC Utrecht met dezelfde elf spelers aantreedt, wil niet zeggen dat Van den Brom zijn ploeg hetzelfde laat spelen. "Je speelt niet tegen Fortuna, maar tegen Ajax. De individuele kwaliteiten zijn bekend, we spelen nu uit en we weten waar Ajax toe in staat is. Maar ik weet ook waar wij toe in staat zijn."

John van den Brom: "Ik weet waar wij toe in staat zijn"


Van den Brom verwijst daarmee naar de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen PSV. "Ik ben wel benieuwd hoe we ons houden in een wedstrijd als deze. Dat had ik ook tegen PSV, en we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Dat is voor mij de bevestiging dat we op de goede weg zijn."

AJAX
Een goed resultaat halen in Amsterdam, het lukte FC Utrecht in 2017, toen het dankzij twee treffers van Zakaria Labyad 1-2 werd. "Als we iets willen, en dat willen we, dan zul je heel goed in je afspraken moeten spelen. Je weet dat je ook tegen Ajax kansen krijgt. Heerenveen heeft het Ajax in Amsterdam ook moeilijk gemaakt."

Van den Brom zag zoals zoveel voetballiefhebbers afgelopen dinsdag Ajax in de Champions League tegen Chelsea een 4-1 voorsprong weggeven. "Dat kan een mentale tik zijn", zegt de Utrecht-trainer. "Maar het feit dat ze het met negen man op 4-4 hielden kan ook een boost geven, net als de manier waarop ze een 4-1 voorsprong namen."

Gyrano Kerk voor de wedstrijd tegen Ajax


KERK
Ajax - FC Utrecht is voor Utrechtfans de wedstrijd van het jaar. Maar ook in Amsterdam leeft het. Utrechtaanvaller Gyrano Kerk woont in Amsterdam. "Ik heb veel buren en vrienden die voor Ajax zijn, dus het gaat er wel over", zegt hij. "Maar ik denk wel dat mijn vrienden zondag voor mij zijn. Maar misschien is het voor hun ook wel een dilemma."

Dat FC Utrecht het in de Johan Cruijff Arena moet doen zonder fans, vindt Kerk wel een minpuntje. "Dat is heel jammer voor ons. Ik had ze er heel graag bij gewild. Wat ik ervan vind? Ik vind dat ze gelijk hebben."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -