RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Maarten Paes: "Ik benader Ajax - FC Utrecht zoals elke andere wedstrijd"

1/5
UTRECHT - Als Maarten Paes zijn doel leeg houdt zondag tegen Ajax gaat FC Utrecht minimaal met een punt naar huis. De druk staat er vol op bij de jonge doelman, maar in Een Berg Sport vertelt hij dat hij daar niet koud of warm van wordt: "Natuurlijk merk ik hoe het leeft. Ik woon nu anderhalf jaar in de binnenstad en dan wordt je nu vaker aangesproken, maar ik probeer het als elke andere wedstrijd te benaderen. Ik laat mezelf niet gek maken en probeer mijn eigen wedstrijd te keepen."

Maarten Paes: "Mentaal sterk zijn kun je leren"


Gert Kruys is erg onder de indruk van de verrichtingen van Maarten Paes, "Maarten heeft zijn plaats afgedwongen. Het moment dat hij aan de beurt kwam heeft hij meteen zijn kans gepakt", vooral de wedstrijd tegen Vitesse was een eye-opener voor de analist van RTV Utrecht, "In die wedstrijd maakte hij natuurlijk die enorme blunder om vervolgens een wereldredding te verrichten. Dan ben je mentaal heel erg sterk. Daar is hij echt heel goed in."

Paes heeft veel aandacht besteed aan het mentale aspect van het keepen. "Ik denk dat ik er vroeger niet de allersterkste in was. Daarom heb ik er veel aandacht aan besteed toen ik prof werd. Het is zeker iets dat je kan leren."

Gert Kruys: "Maarten doet me soms denken aan Michel Vorm"


Kruys ziet op dat gebied overeenkomsten met Michel Vorm. "Die kon ook zo stocijns en katachtig zijn. Afgelopen wedstrijd kreeg hij maar n bal op goal en toen had hij ook zo'n enorme reflex." Paes blijft nuchter onder alle complimenten. "Natuurlijk zit er wel wat talent bij, maar ik heb vooral heel hard gewerkt."

Korneel brengt een ode aan Simon Makienok


SIMON MAKIENOK

Korneel Evers staat in zijn ode stil bij de zege op Fortuna Sittard en de zegetocht van Simon Makienok. Voor wie hij - in navolging van Mark van der Maarel - ook een fanclub gaat oprichten. "Ik ga de ode vertalen voor hem", grapt Evers.

De prognoses voor Ajax - FC Utrecht


AJAX UIT

Ajax - FC Utrecht begint zondag om 12.15 en is live te horen op Radio M Utrecht 93.1FM. Appie Boonen blikt in 'Aan de tap met Ap' vooruit met John van Loen. De Utrechter speelde voor beide clubs en denkt dat FC Utrecht een kans maakt. "Op dit moment is FC Utrecht PSV al voorbij en is het de derde club, achter Ajax en AZ. Als we de beginfase goed doorkomen geef ik FC Utrecht een goede kans." Van Loen voorspelt dan ook een 1-1 gelijkspel. Gert Kruys gaat dit keer mee met Van Loen, Appie Boonen denkt zelfs dat FC Utrecht met 1-2 gaat winnen en Korneel Evers denkt 1-3.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht