Sportlust'46 en DHSC grijpen naast periodetitel

Sportlust-trainer Patrick Loenen
Sportlust-trainer Patrick Loenen © Orange Pictures
WOERDEN/UTRECHT - In de Hoofdklasse A hebben Sportlust'46 en DHSC naast de periodetitel gegrepen. Beide regioploegen waren afhankelijk van een nederlaag van koploper AZSV, maar de ploeg uit Aalten won en dus was de titel al vergeven.
Omdat AZSV met 1-0 won op bezoek bij Achilles Veen waren de uitslagen van de Woerdenaren en de Utrechters niet meer van belang voor de stand in de periode.

LATE NEDERLAAG SPORTLUST

Sportlust speelde op bezoek bij Capelle een typische 0-0 wedstrijd. Ondanks meerdere mogelijkheden wilde de bal er niet in voor de Woerdenaren. Uiteindelijk kwam die overwinning er helemaal niet, want Capelle scoorde in de 94ste minuut een dubieuze goal die goedgekeurd werd. Het betekende de derde nederlaag voor Sportlust'46 van dit seizoen.
Voor trainer Patrick Loenen was het een bijzondere week. Hij kondigde aan na dit seizoen te vertrekken naar DOVO.

RUIME ZEGE VOOR DHSC

DHSC had in de eerste helft op Sportpark Wesley Sneijder weinig problemen met Rijsoord. Via Tommy de Klein en Christian Gandu werd het snel 2-0 voor de Utrecht. Na rust liep DHSC in de slotfase uit naar 4-0, via goals van Emre Bal en een penalty van opnieuw Gandu.
10' Tommy de Klein [1-0]
25' Christian Gandu [2-0]
85' Emre Bal [3-0]
90' Christian Gandu, pen. [4-0]

STAND HOOFDKLASSE A

DHSC is door de overwinning de nieuwe nummer twee in de Hoofdklasse A. Met 22 punten uit tien duels zijn zij de eerste achtervolger van AZSV. Sportlust'46 is derde met 19 uit tien.