Periodetitel voor Eemdijk na vechtwedstrijd op Urk

© RTV Utrecht / Arnold Schenk
EEMDIJK - Eemdijk heeft zich in de Hoofdklasse B verzekerd van de winst in de eerste periode. Voor de groenen uit Bunschoten-Spakenburg was een 4-2 overwinning op bezoek bij Urk genoeg om feest te kunnen vieren.
Een samenvatting van Urk - Eemdijk (door Arnold Schenk)
Eemdijk moest in de eerste helft zijn veerkracht oproepen. Na een vroege achterstand was het Jesper van Dalen die binnen twee minuten de schade repareerde: 1-1. Net na het halfuur zette spits Bas Buimer Eemdijk op voorsprong zette.

STRIJD IN DE TWEEDE HELFT

In het tweede bedrijf leek David van de Groep met een rush de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar vlak voor tijd kwam Urk via Jelle de Boer toch nog op 2-3. Daarmee was de spanning terug, al had Urk op dat moment nog maar tien man na een rode kaart van Bennie Dunnink.
Bas Buimer (midden) scoorde twee goals
Bas Buimer (midden) scoorde twee goals © Orange Pictures
Maar Eemdijk heeft Bas Buimer in de spits en hij wist direct na de aansluitingstreffer de 2-4 binnen te schieten. Het betekende de overwinning voor Eemdijk en omdat ook de uitslagen van de andere velden gunstig waren (Swift won met slechts 1-0 en SDC Putten verloor met 2-1) was de periodetitel binnen voor de Diekers van trainer Willem Romp.
14' William de Boer [1-0]
16' Jesper van Dalen [1-1]
34' Bas Buimer [1-2]
73' David van de Groep [1-3]
86' Jelle de Boer [2-3]
87' Bas Buimer [2-4]
Bijz.
83' Rode kaart Bennie Dunnink (Urk)