IJsselmeervogels lijdt eerste nederlaag van het seizoen

Doelman Jaimy Schaap
Doelman Jaimy Schaap © Erik de Weerd
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft zaterdag voor het eerst dit seizoen in de Tweede Divisie verloren. Door een goal in de extra tijd wist Quick Boys op eigen veld met 2-1 te winnen van de Rooien.
Verslaggever Mark Kloostra over de nederlaag van IJsselmeervogels
In de eerste helft wist het duel niet los te komen. Het niveau was niet hoog en dat resulteerde er dan ook in dat beide ploegen zonder doelpunten gemaakt te hebben de rust ingingen.
Dat was na rust wel anders. Al na drie minuten lag de bal in het doel van IJsselmeervogels. Via combinatiespel werkte Tommy Bekooij zich door de verdediging van de Rooien en kon zodoende de 1-0 binnenschieten.

TURBULENTE SLOTFASE

Quick Boys leek door dat doelpunt op de overwinning af te stevenen en IJsselmeervogels de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen. In de 88e minuut was het echter Robbert Olijfveld die dat met de 1-1 leek te voorkomen. Toch slaagde Quick Boys er in om IJsselmeervogels alsnog pijn te doen. In de tweede minuut van de extra tijd kopte Jan-Willem Kamp de 2-1 binnen.
48' Tommy Bekooij [1-0]
88' Robbert Olijfveld [1-1]
90+2' Jan-Willem Kamp [2-1]
IJsselmeervogels blijft nog minimaal één dag de koploper van de Tweede Divisie. Zondag speelt Koninlijke HFC om half drie tegen De Treffers. HFC heeft op dit moment twee punten achterstand op IJsselmeervogels.